Cea mai cumplită traumă pentru o mamă: „Te iubesc, dar o să mor”

14 iunie 2022 9:59   Internațional

Nici în cel mai negru coșmar nu și-ar fi închipuit că o să apuce să trăiască momente crunte ca acelea! O femeie din Marea Britanie și-a ținut fiul în brațe când acesta agoniza, după ce a fost înjunghiat de mai mulţi scandalagii în mijlocul străzii. 

Băiatul de doar 14 ani a picat la mijloc, nevinovat, într-un conflict dintre două găști de cartier. În ziua respectivă, stătea într-o staţie de autobuz din Gorseinon, Swansea, Ţara Galilor, alături de mai mulţi prieteni. La un moment dat, a apărut un alt grup de 8 adolescenţi puşi pe scandal. Unul dintre ei, tot în vârstă de 14 ani, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat.  

Victima, înjunghiată degeaba  

Potrivit polițiștilor, victima a fost prinsă în scandalul în care nu avea nicio legătură, disputa fiind aprinsă cu o zi înainte între prietenii săi şi grupul adolescentului înarmat. Scandalagiii veniseră special în cartierul din Gorseinon, pentru a se răzbuna. Unul era înarmat cu un cuțit, iar altul avea o bară de metal la el.

Pur și simplu s-au năpustit asupra băieților aflați în stația de autobuz. Adolescentul de 14 ani a fost împins, lovit cu bara de metal și apoi înjunghiat.

Așa l-a găsit mama sa când a ajuns la fața locului. Băiatul zăcea pe caldarâm, zbătându-se între viaţă şi moarte, în timp ce sângera abundent, notează The Sun.  

„Te iubesc mamă, dar o să mor”

„Am țipat iar și iar pentru ca cineva să-mi ajute fiul până când două doamne uimitoare, care au oprit în trafic, au venit să ajute. Mi-am dat topul jos, ca să-l poată folosi pentru a opri sângerarea, dar în câteva minute deja se îmbibase în sânge. Încercam să vorbesc cu el pentru a-l ţine treaz, când, la un momentdat, şi-a pus mâna pe faţa mea şi mi-a spus «Te iubesc mamă, dar o să mor». Am fost nevoită să aud asta de la copilul meu. Mi-a frânt inima, la fel şi femeii care mă ajuta. Pur şi simplu am început să plângem”, a povestit mama băiatului.

Dus la spital în stare critică

Acestea au fost ultimele cuvinte ale copilului, după care a închis ochii, rămânând inconştient. Mama lui a continuat să-l țină în brațe și să-l roage să rămână treaz. În ciuda rănilor grave, băiatul a luptat pentru viața lui. A ajuns la spital cu zgârieturi pe faţă şi pe picioare, o plagă înjunghiată în piept, diafragma lezată şi o tăietură de 7 cm la ficat. Din fericire, a ajuns în timp util pe mâinile medicilor și a fost salvat.

Poliţia a identificat agresorii, însă niciunul dintre cei opt nu a dat niciun detaliu în legătură cu atacul. În cele din urmă, oamenii legii l-au depistat pe cel vinovat pentru înjunghiere şi l-au trimis în fața judecătorilor. Acesta a pledat vinovat pentru vătămare corporală gravă şi pentru deţinerea de armă albă.  

Ce pedeapsă a primit agresorul

A primit ca pedeapsă 2 ani de supraveghere acasă de specialiştii de la centrul pentru minori şi o perioadă de 3 luni de monitorizare electronic, pedeapsă care a nemulțumit-o pe mama victimei. Având în vedere ă băiatul său a fost la un pas să-și piardă viața, femeia și-ar fi dorit o pedeapsă mai aspră, care să includă și închisoarea.

Aceasta a promis că va face o campanie de conştientizare pentru a schimba modul în care minorii sunt condamnaţi pe baza gravităţii faptelor lor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe