Cea mai mică țară din lume. Are 21 de kilometri pătrați și nu are capitală

25 septembrie 2024 15:41   Internațional

Este o țară izolată, la care nu foarte mulți oameni se gândesc prea des, înconjurată din toate direcțiile de Oceanul Pacific. Însă, Nauru este un loc de o frumusețe rară,  iar dacă avem ocazia, ar trebui să facem o vizită în această țară, măcar odată în viață. De altfel, ea deține și un record fascinant: este cea mai mică țară insulară de pe glob!

Nu mulți oameni au auzit despre Nauru, iar dintre cei care cunosc acest loc, doar foarte puțini se gândesc prea des la el. Însă, deși dă impresia unui loc atât de izolat încât pare a fi desprins dintr-o cu totul altă lume, Nauru este un loc de o frumusețe rară, care ar merita vizitat măcar odată.

În plus, Nauru deține și titlul de cea mai mică țară insulară de pe glob! Acest loc are o suprafață totală de numai 21 de kilometri pătrați, iar populația țării reflectă teritoriul mic pe care Nauru îl are la dispoziție. Mai precis, aproximativ 13.000 de oameni locuiesc în această țară insulară din Oceanul Pacific.

Este cea mai mică țară insulară de pe glob

Iar nici dacă ne extindem căutările de-a lungul continentelor nu vom găsi prea multe țări mai mici decât Nauru. De fapt, sunt numai două! Monaco, care are o suprafață de 2,1 kilometri pătrați, iar titlul de cel mai mic stat independent revine Vaticanului, cu o suprafață de mai puțin de un singur kilometru pătrat.

În ce privește Nauru, această țară este și una dintre cele mai mici în ce privește populația! Singurul stat membru al Organizației Națiunilor Unite care are o populație mai mică decât Nauru este Tuvalu, cu doar 11.000 de locuitori. Vaticanul ar fi și mai mic, dar nu face parte din ONU.

Nauru nu are o capitală

O particularitate a acestei țări este faptul că nu are o capitală oficială! Cu toate acestea, cele mai multe dintre clădirile guvernamentale ale țării se află în orașul Yaren. În plus, micul stat insular este unul dintre cele 22 de țări de pe glob care nu au o armată.

Iar un alt record bizar al acestei țări este faptul că este una dintre cele mai puțin vizitate țări de pe glob. Se estimează că doar 200 de oameni ar vizita, în fiecare an, acest stat insular din Pacific.

Mai multe