De ce riscă șoferii, care folosesc aplicații precum Waze, amenzi uriașe? Concluziile surprinzătoare la care au ajuns specialiștii

Cei mai mulți șoferi din țara noastră folosesc Waze atunci când sunt la volan, sau o altă aplicație de navigație. Însă, dacă nu suntem atenți, acestea pot veni la pachet cu amenzi destul de usturătoare, date de către autorități. Însă, care este motivul pentru care o banală aplicație de navigație ne poate provoca atât de multe probleme?

Motivul pentru care șoferii riscă amenzi uriașe
Motivul pentru care șoferii riscă amenzi uriașe

Cei mai mulți dintre șoferii din țara noastră folosesc astfel de aplicații, însă acestea ne pot provoca și anumite cheltuieli neprevăzute, dacă nu suntem atenți. Potrivit specialiștilor, șoferii români care utilizează diverse sisteme de avertizare a radarelor au mai multe șanse să primească amenzi, din cauza depășirii vitezei legale.

Un studiu efectuat de către experți din Beliga a arătat faptul că șoferii care utilizează aplicații de navigație, sau care au sisteme de avertizare a radarelor, au un risc mai ridicat chiar și cu 50% să primească amenzi pentru depășirea vitezei legale, comparativ cu șoferii care nu folosesc astfel de aplicații.

Șoferii care riscă să primească amenzi din partea autorităților

Experții au constat că, cel puțin în Belgia, undeva în jur de o treime dintre șoferi utilizează Waze, ori alte aplicații care nu doar că le arată ce rute să folosească, dar indică și prezența radarelor poliției, ori a echipajelor acestora.

Astfel de aplicații distrag atenția șoferilor, care pot să ignore diverse semne și reguli de circulație, iar din această cauză se pot trezi cu amenzi ustutrătoare.

Aplicațiile pot distrage atenția șoferilor

Șoferii care încalcă diverse reguli de circulație din cauza faptului că au fost distrași de diverse aplicații, nu doar că se pot alege cu o amendă, dar, în funcție de gravitatea problemei, pot primi și puncte de penalizare, sau, în cazuri extreme, pot avea permisul suspendat.

Experții din Belgia au recomandat ca aplicații precum Waze să nu mai atenționeze șoferii atunci când într-o zonă se află radare de viteză. În țări precum Germania și Elveția, astfel de reguli deja sunt puse în aplicare de către autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
camila timujin pantofi profimedia (2) jpg
Galați 1 jpg
test chibrit1 jpg
natura jpg
tsunami marea neagra jpg
medic doctor istock jpg
castelul ravadinovo pexels jpg
ciclon jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net