Fructe murate, cea mai delicioasă rețetă. Ingredientul care le păstrează colorate și pline de aromă în borcan

Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de începutul lunii octombrie, iar toamna este, întotdeauna, sezonul murăturilor. De la pepeni și până la varză și morcovi, nenumărate legume vor fi puse la murat în această perioadă, de către gospodinele din țara noastră. Însă, nu foarte mulți români știu că și fructele pot fi la fel de delicioase, atunci când sunt murate!

Fructele sunt la fel de delicioase și murate / foto: IStock
Fructele sunt la fel de delicioase și murate / foto: IStock

Poate că nu mulți dintre noi am pus fructe la murat, iar, prin magazinele și piețele din țară, acest preparat este, cu siguranță, unul destul de rar. Însă, poate spre surprinderea multora dintre noi, fructele murate sunt o alegere delicioasă, perfectă alături de o friptură bună și suculentă!

De la mere și gutui, până la struguri, fructele murate sunt foarte utile pentru digestie, iar fructele își vor păstra o aromă unică, ce îmbină dulcele cu acrișorul! Iar partea bună este că acest preparat este la fel de simplu de pus la murat precum legumele!

Ce ingrediente ne vor fi necesare

Practic, tot ce ne trebuie este un kg de mere verzi, unul de mere roșii, un kilogram de gutui, unul de pere roșii, alt kilogram de pere verzi, cât și două kilograme de struguri, atât roșii cât și albi.

De asemenea, pentru această rețetă ne va mai trebui și o rădăcine de țelină, care să mai aibă încă frunzele, 3 – 4 morcovi, între 12 și 15 lingurițe de boabe de muștar, cât și alte 12 sau 15 lingurițe de boabe de piper, cât și de sare grunjoasă. Ne mai trebuie o lămâie, 12 sau 15 linguri de zahăr, iar la fiecare litru de apă va trebui să adăugăm 250 ml de oțet, de 9 grade.

Cum pregătim fructele murate

Pentru a pregăti această rețetă nu trebuie deloc să ne complicăm prea mult! Tot ce trebuie să facem este să spălăm bine fructele, să curățăm rădăcinoasele, iar apoi, într-un bol cu apă rece, să stoarcem lămâia.

Merele, perele, gutuile și rădăcinoasele trebuie tăiate felii și puse în bolul cu apă, pentru a nu se oxida. Strugurii vor fi rupți de pe ciorchine și puși în alt bol. Apoi, în borcane vom pune frunzele de țelină câteva rădăcinoase și fructe, iar deasupra lor vom adăuga și struguri.

Peste ele vom turna apă rece, iar apoi vărsăm apa într-o oală, pentru a ști precis câtă vom folosi. Pentru fiecare litru folosit, nu trebuie să uităm să adăugăm oțetul! Pasul următor este să punem apa la fiert, alături de sare, cât și de o linguriță de boabe de piper și de muștar.

Atunci când lichidul dă să fiarbă, el trebuie adăugat la loc în borcane, peste fructe și legume. Apoi, punem bine capacul, iar peste două săptămâni ar trebui să avem un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
sda (2) jpg
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
horoscop 2025 logo webp
pulpe de pui la gratar jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net