Greșeala pe care mulți o comit. Motivul pentru care nu trebuie să purtăm tricou în avion

Ultima actualizare:

Atunci când ne pregătim pentru o călătorie cu avionul, confortul și stilul sunt deseori pe primul loc. Totuși, una dintre cele mai comune greșeli pe care turiștii le comit în timpul zborului este purtarea unui tricou. Deși pare o alegere simplă și practică, tricourile nu sunt cele mai potrivite haine pentru o zi petrecută la bordul unui avion.

Avion. Foto: arhiva
Avion. Foto: arhiva

De ce tricourile sunt o alegere proastă pentru călătoria cu avionul

Andrea Fischbach, însoțitoare de bord la American Airlines, explică de ce tricoul clasic larg, preferat de mulți călători, nu este recomandat. „Toboganele de urgență nu sunt distractive de coborât și dor - mult - și nu este o aterizare lină odată ce ajungi la capătul toboganului”, a declarat Andrea pentru whowhatwear.com. Într-o situație de urgență, îmbrăcămintea care lasă pielea expusă poate face experiența mai dureroasă și riscantă, scriu cei de la Adevărul.

Mai mult, acoperirea cât mai multor suprafețe ale pielii oferă un strat suplimentar de protecție. Andrea recomandă purtarea mânecilor lungi și a pantalonilor, menționând că, deși poate părea o măsură extremă, aceasta oferă protecție suplimentară în caz de evacuare sau situații periculoase.

Pericolele hainelor inflamabile

Un alt motiv pentru a evita tricourile este riscul de inflamabilitate. Andrea îi sfătuiește pe călători să renunțe la hainele cu franjuri sau realizate din materiale inflamabile, deoarece acestea reprezintă un risc de incendiu în cazul unor probleme tehnice la bord. „Franjurile lungi sau materialele sintetice se pot topi pe piele dacă sunt expuse la căldură extremă”, avertizează ea.

Totodată, hainele strâmte pot pune în pericol sănătatea pasagerilor. În timpul zborului, corpul poate să se umfle, iar hainele prea strânse pot afecta circulația sângelui, crescând riscul de tromboză venoasă profundă (TVP). Această afecțiune apare atunci când se formează cheaguri de sânge în venele profunde, de obicei în picioare, și poate cauza dureri sau umflături.

Când te pregătești de un zbor, este esențial să alegi o ținută confortabilă și practică. Evită tricourile și alte haine care lasă pielea expusă, optează pentru îmbrăcăminte care acoperă corpul și alege materiale non-inflamabile. Protejarea pielii și menținerea confortului pe durata zborului nu sunt doar măsuri de precauție, ci și un mod de a călători în siguranță și fără riscuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Vrajitoare FOTO Shutterstock jpg
extrageri loto
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
imunitate sezonul rece jpg
sat case adobestock jpg
povestea ioanei jpg
bucuresti foto unsplash jpg
Taxe si impozite Foto Primăria Pitești Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net