Ți-au rămas coji de dovleac? Nu le mai arunca! Nu ai habar cât de utile pot fi în casă

Dovleacul deja a devenit sinonim cu toamna, iar indiferent de modul în care îl vom pregăti, la final tot ne vor rămâne o mulțime de coji, de care vom dori să scăpăm. Cei mai mulți dintre noi, desigur, vor merge cu ele la coșul de gunoi, însă acest lucru este o greșeală pe care o vom regreta! Cojile de dovleac pot fi mult mai utile decât am putea crede.

Coaja de dovleac poate fi foarte utilă / foto: IStock
Coaja de dovleac poate fi foarte utilă / foto: IStock

Mulți dintre noi putem avea impresia că, atunci când vine vorba despre legume și fructe, există anumite părți ale acestora care nu au cum să ne fie de folos, așa că le vom arunca. Însă, acest lucru nu este deloc adevărat, mai ales în cazul dovlecilor! Cojile acestora pot avea nenumărate întrebuințări, iar unele dintre ele pot să ne fie extrem de utile!

În primul rând, ele pot fi un bun fertilizator pentru grădina noastră. Evident, cojile de dovleac sunt biodegradabile și pot fi adăugate fără probleme în compost. Ele conțin mai multe substanțe nutritive importante, cum ar fi azot, fosfor, cât și potasiu. Cojile trebuie tăiate în bucăți mici, înainte de a fi folosite în grădină.

Cojile de dovleac pot fi mult mai utile decât am crede

O altă modalitate ingenioasă de a folosi aceste coji este să le transformăm într-o gustare sănătoasă! Deși poate suna surprinzător, coaja de dovleac poate fi prăjită în puțin ulei, transformându-se într-o gustare perfectă de-a lungul zilei! Mai putem adăuga, pentru un plus de gust, puțină boia, sare, usturoi, sau chiar și alte arome.

În plus, cojile de dovleac pot fi o gustare bună atât pentru oameni, cât și pentru animale! Dacă avem porci, iepuri, sau chiar și găini, putem să le oferim aceste resturi, pe care le vor savura rapid.

Cojile de dovleac se pot transforma într-o gustare sănătoasă

De asemenea, aceste coji pot funcționa chiar și exfoliant! Ele trebuie să fie uscate, după care le putem transforma într-o pulbere cât mai fină, pe care o vom putea amesteca cu diverse uleiuri naturale. Pielea noastră ar trebui să ne mulțumească, dacă utilizăm acest truc.

Iar, nu în ultimul rând, ele pot fi folosite și ca decorațiuni de toamnă! Mai ales dacă sunt suficient de groase, ele vor putea fi sculptate, așa că apartamentul nostru va arăta mai frumos ca oricând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net