Cum a pierdut o româncă peste 30.000 de euro, pe un aeroport din Italia. Ce avea ascuns în bagaje

6 august 2024 7:43   Internațional

Garda Financiară italiană a dat lovitura! O româncă a fost prinsă pe un aeroport din Italia cu aproape 500 de grame de aur în bagaje. Valoarea metalului prețios confiscat se ridică la aproximativ 33.000 de euro, conform estimărilor făcute de oficialii italieni.

Aproape jumătate de kilogram de aur a fost confiscat pe un aeroport din Italia! O româncă, care intenționa să călătorească spre București cu o cursă aviatică de pe Aeroportul G. Marconi din Bologna, a fost prinsă cu aproape 500 de grame de aur în bagaje. Metalul prețios a fost descoperit la controlul vamal, pe aeroport, înainte de îmbarcare. Aurul a fost confiscat de autoritățile italiene, în conformitate cu legislația autohtonă, iar lucrătorii din Garda Financiară Italiană și Agenția Vamală și a Monopolurilor au reținut-o pe româncă.

Aurul are o valoare estimată la aproximativ 33.000 de euro

Au fost descoperite 460 de grame de metal prețios, divizat în 126 de plăcuțe de diverse greutăți - sugerând un efort organizat de a scoate metalele prețioase din țară fără a le declara în mod corespunzător - cu o valoare estimată la aproximativ 33.000 de euro, conform estimărilor făcute de oficialii italieni. De asemenea, românca a fost sancționată nu doar cu confiscarea aurului, dar și cu o amendă substanțială, care poate varia între 10% și 40% din valoarea nedeclarată a aurului, potrivit bologna2000.com.

În acest caz, potrivit sursei citate, Garda Financiară italiană a dorit să dea un exemplu prin care să arate consecințele încălcării legislației privind exportul de metale prețioase.

Femeia și-a asumat riscul de a scoate ilegal, din Italia, metalul prețios. În mod normal, ar fi trebuit să declare aurul și să achite taxele impuse, în astfel de cazuri, de autoritățile italiene. Cum femeia nu a făcut asta, s-a considerat că este vorba despre o operațiune de contrabandă. Autoritățile italiene sunt extrem de vigilente în ceea ce privește exportul neautorizat de aur și alte bunuri de valoare, aplicând sancțiuni riguroase pentru a descuraja asemenea activități.

Mai multe