Cum a reacționat Novak Djokovic, imediat după ce a câștigat aurul la JO 2024! Imagini emoționante cu sârbul

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Sârbul Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz cu 7-6, 7-6, în urma unui meci care a durat aproape trei ore. Cei doi s-au confruntat pe arena ”Phillippe Chatrier” din Paris, în cadrul Jocurilor Olimpice din 2024. Presa străină a scris că sârbul a înșfăcat steagul Serbiei după aurul câștigat și s-a cățărat în tribunele arenei pentru a sărbători finala pe cinste alături de familie și de copii.

Novak Djokovic a câștigat aurul olimpic Foto: Profimedia
Novak Djokovic a câștigat aurul olimpic Foto: Profimedia

Djokovic a luat aurul la JO 2024

Djokovic (37 ani), deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (24), s-a impus la capătul unui meci dramatic, care a durat aproape trei ore (2 h 50 min). La final, tenismenul a izbucnit în lacrimi. Era singurul titlu care îi lipsea lui Djokovic, care are în palmares un număr record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu şi 40 de titluri ATP Masters 1000. În plus, el s-a aflat 428 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

Novak Djokovic, în lacrimi Foto: Profimedia Images
Novak Djokovic, în lacrimi Foto: Profimedia Images

Potrivit ATP, sârbul este cel mai în vârstă tenismen care a jucat într-un meci pentru medalia de aur, iar Carlos Alcaraz a fost cel mai tânăr finalist de turneu olimpic. Alcaraz, numărul trei mondial, care a câştigat turneul de la Roland Garros în iunie, l-a învins pe Djokovic luna trecută în finala de la Wimbledon.

Djokovic avea o singură medalie olimpică în palmares, obţinută în 2008, la Beijing. Sâmbătă, italianul Lorenzo Musetti a obţinut bronzul, după ce l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime, cu 6-4, 1-6, 6-3.

Ce a declarat Novak Djokovici

Novak Djokovici îşi propune să devină al cincilea sportiv care reuşeşte un „golden slam” în carieră, adică să câştige toate cele patru turnee majore şi o medalie olimpică de aur la simplu. „Aștept asta de aproape 20 de ani. Am jucat la patru Jocuri Olimpice, asta e a cincea ediție pentru mine, iar până acum nu am trecut niciodată de semifinale. Am pierdut trei semifinale în primele mele patru Jocuri Olimpice. Am reușit să depășesc acest mare obstacol. Trebuie să fiu sincer și să spun că m-am gândit la toate semifinalele pe care le-am pierdut. Am încercat doar să fiu concentrat pe moment.

Am jucat împotriva unui jucător care se află într-o formă excelentă și care a ieșit la atac din ambele părți. Am încercat doar să-mi mențin concentrarea și să fac ceea ce trebuie să fac. În setul al doilea am avut emoții, emoții multe în general”, a declarat Novak Djokovic după accederea în finalăpotrivit Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net