#Război Ucraina-Rusia

Cum arată un erou Azovstal, după ce a fost prizonier al rușilor timp de 4 luni! Imagini sfâșietoare

25 septembrie 2022 11:40   Internațional

Mihailo Dianov este un luptător ucrainean din Mariupol, care a fost luat prizonier de ruși după ce soldații din uzina Azovstal s-au predat. Militarii ucraineni au făcut asta la îndemnul autorităților din Kiev, în urma negocierilor cu oficiali ai Rusiei – care au promis că îi vor ține în viață.

Citește și: Soldații ruși pleacă la luptă cu echipament din al Doilea Război Mondial!

Dianov a fost eliberat miercuri seară, după patru luni de captivitate, potrivit adevarul.ro. Transformarea lui este una înfricoșătoare! Acesta a fost unul dintre soldații care au rezistat eroic în buncărele uzinei siderurgice Azovstal, din Mariupol, locație bombardată neîncetat de trupele invadatoare ale Rusiei.

Vezi și: Ce faci în caz de accident nuclear? Polonezii distribuie pastile de iod, după atacurile de la Zaporojie

Îi lipsesc 4 cm de os

Inițial, soldatul din brigada 36 a pușcașilor marini a devenit celebru după publicarea fotografiilor lui Dmitro Kazatsky, care înfățișa eroii de la uzina Azovstal. În imagini, Mihailo a fost surprins cu o structură metalică pe braț, zâmbind și arătând semnul păcii. El  și ceilalți soldați ucraineni au fost prizonieri timp de 4 luni.

Iată și: La ce soluții apelează rușii pentru a evita să fie trimiși pe front

Dianov a fost eliberat miercuri seară, într-un schimb de prizonieri.  După eliberare, Mihailo a mers la un spital și s-a reunit cu familia sa. În prezent, soldatului ucrainean îi lipsesc 4 centimetri de os din mâna rănită, pe care nu a putut să o trateze atunci când era în capitivitate. Rănile sale nu s-au vindecat complet, astfel că acum are nevoie de un tratament costisitor.

 „În captivitate, rușii nu au lăsat brațul să se vindece, acum îi lipsesc 4 cm din os. Imaginați-vă durerea”, au relatat autoritățile ucrainene, pe Twitter.

Are nevoie de ajutor financiar

Mai multe imagini cu Dianov au fost publicate pe rețelele sociale, iar jurnalista Violetta Kirtoka a cerut sprijin financiar pentru ca soldatul să poată fi tratat. Bărbatul a afirmat că problemele privind recuperarea completă după rănile sale sunt în prezent în curs de rezolvare. Soldatul are nevoie de mai multe operații, apoi de ședințe de kinetoterapie. El s-a aflat în captivitate din mai până pe 21 septembrie, notează publicația ucraineană Hromadske.

Te-ar putea interesa și: El e românul care luptă în armata ucraineană împotriva rușilor: «Mi-au spus că sunt inconștient»

Susținătorii de la Kremlin au cerut execuția membrilor grupului Azoz, pe care îi consideră naziști și criminali de război. Dintre prizonierii care s-au întors în Ucraina, 108 au servit în regimentul Azov și au apărat orașul Mariupol, iar 124 erau ofițeri. Pe de altă parte, Ucraina a eliberat doar 56 ruși. Printre aceștia se numără Viktor Medvedchuk, omul lui Putin din Ucraina, președintele Zelenski spunând că a fost schimbat pentru 200 de ucraineni.

Citește și: Arma care poate trimite economia Rusiei în Evul Mediu! Strategia care spulberă Federația Rusă!

Mai multe