Cutremurător! Ultimele mesaje trimise de un cuplu de îndrăgostiți înainte să fie masacrați de Hamas: „Spune-mi că...”

16 octombrie 2023 9:35   Internațional

Doi tineri îndrăgostiţi dintr-un kibuţ de la graniţa cu Gaza, Nieve Raviv şi Nirel Zini au murit, uciși cu beslialitate, de către teroriştii Hamas.

Un soldat isrelian, prieten cu victimele, a publicat ultimele mesaje dintre cei doi, înainte de a fi omorâţi, scrie Sky News. Cei doi tineri locuiau într-un bunlagou simplu.

Pereții albi au fost distruși în schimbul de gloanţe dintre armata israeliană şi Hamas. În acele momente, tinerii au mai apucat doar să-şi trimită câteva mesaje.

Teroriştii sunt aici”, este primul mesaj trimis de Nirel lui Nieve. Apoi, tânăra a vrut să afle care este starea iubitul ei. „Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice”.

Însă nu a primit niciun răspuns. Apoi şi mesajele ei s-au oprit. Bărbatul care a făcut publice mesajele le era prieten. Bărbatul a declarat pentru Sky News că a decis să se înroleze în armată tocmai pentru a opri crimele Hamas. „Nu vreau să mă răzbun, vreau doar să se facă dreptate. Vreau să readuc viața aici și vreau să mă asigur că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”.

Forţele de Apărare Israeliene anunţă că 500.000 de oameni au părăsit nordul Gaza

Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, a declarat că IDF estimează că aproximativ 500.000 de oameni au părăsit până acum partea de nord a Gazei .

Totoată, el acuzat Hamas că a îngreunat situaţia pentru cei care încearcă să plece spre sud, informează BBC. IDF menţine două rute de evacuare sigure, a spus el, iar pe măsură ce operaţiunea militară se apropie de o fază "consolidată", nu va fi sigur pentru civili să rămână în oraşul Gaza.

Întrebat în legătură cu un atac de vineri, în care ar fi murit 70 de persoane pe un drum identificat ca fiind sigur de către armata israeliană, Conricus a reiterat că IDF nu vizează în mod activ civili.

Dar la un moment dat a părut să recunoască faptul că natura operaţiunii presupune că nu este întotdeauna posibil să se evite victimele civile.

„Atacăm Hamas, le atacăm infrastructura şi îi vânăm în mod activ pe comandanţi... Atunci când vânezi o ţintă activă, care poate fi în mişcare, probabil că nu putem folosi acelaşi tip de tactici care minimizează daunele colaterale, cum ar fi avertizarea timpurie şi lovirea acoperişurilor, din motive evidente - pentru că atunci persoana ar şti că este vizată şi ar putea scăpa”, a explicat Conricus.

Mai multe