Descoperirea incredibilă făcută de un pensionar din China! A cumpărat accidental cărți cu secrete militare

16 iunie 2024 9:09   Internațional

Un pasionat de istorie din China a făcut, accidental, o descoperire puțin prea impresionantă! Pentru mai puțin de un dolar, bărbatul a cumpărat patru cărți, de la o stație de reciclare din cartierul unde locuia. Însă, el a avut parte de o surpriză de zile mari atunci când a descoperit că acestea conțineau documente militare clasificate.

Toți pasionații de istorie își doresc să aibă în posesie obiecte rare, ori să facă o descoperire care să schimbe modul în care înțelegem trecutul nostru.

Cu toate acestea, complet accidental, un bărbat din China a dat peste documente confidențiale, după ce a cumpărat patru cărți de la o stație de reciclare din cartier, cărți ce ar fi trebuit să fie complet banale. Totul a fost raportat de către Ministerul Securității de Stat din China, care l-a lăudat pe pensioar pentru faptul că a raportat imediat descoperirea.

Bărbatul, cunoscut doar după numele de familie, Zhang, nu a oferit detalii despre conținutul documentelor. „Domnul Zhang s-a gândit că a „cumpărat” secretele militare ale țării și le-a adus acasă”, este menționat în postarea făcută de către Ministerul Securității de Stat. „Dar dacă cineva cu motive ascunse le-ar cumpăra, consecințele ar fi de neimaginat!”, mai este scris în postare, potrivit Antena 3 CNN.

Bărbatul ar fi cumpărat documente militare confidențiale

Potrivit postării, Zhang ar fi un angajat al unei al unei companii de stat din China, care colecționează ziare și periodice militare. El a spus că ar fi dat peste doi saci ce conțineau cărți noi, la o stație de reciclare. În total, ar fi plătit pentru pantru dintre acestea doar 6 yuani, adică aproximativ 85 de cenți.

După ce bărbatul a raportat totul autorităților, acestea au ajuns rapid la fața locului. Potrivit anchetei ce a urmat, se pare că doi militari ce au fost însărcinați cu distrugerea a 200 de cărți au decis să scape de ele într-un mod cu totul diferit.

Ei le-ar fi vândut unui centru de reciclare ca deșeuri de hârtie, fiind vorba despre 65 de kilograme, în total. Autoritățile au confiscat cărțile ce conțineau informații clasificate.

Mai multe