Femeia care a supraviețuit, după ce a fost înghețată la -30° Celsius. „Era rece, exact ca o bucată de carne scoasă din congelator”

29 martie 2024 8:24   Internațional

În 1980, povestea lui Jean Hilliard, o tânără care și-a revenit complet după ce a fost găsită înghețată, în zăpadă, a șocat o lume întreagă. Femeia, pe atunci în vârstă de 19 ani, a fost înghețată la -30° Celsius, timp de 6 ore, dar a supravieţuit.

Pe data de 20 decembrie 1980, Jean Hilliard, care avea vârsta de 19 ani, conducea spre casa ei din Lengby, Minnesota, după o noapte petrecută cu prietenii. Din nefericire, a fost implicată într-un accident rutier, după ce maşina sa a derapat şi a părăsit partea carosabilă. Crezând că se află la doar câțiva kilometri distanță de casa unui prieten, Wally Nelson, a pornit pe jos să caute ajutor, însă estimarea ei despre cât de departe era de locul lui era greșită.

Temperatura de afară era de -30 de grade Celsius, iar casa acestui prieten se afla la o distanță de circa 3 km. După ce a parcurs o mare parte din drum, contra vântului și frigului, timp de mai bine de o oră, la doar câțiva metri de adăpost, s-a prăbușit la pământ.

A doua zi de dimineață, în jurul orei 07.00, după 6 ore în care tânăra a stat în gerul năprasnic, Wally a găsit-o „înghețată bocnă”. El a descris-o ca fiind „înghețată mai rigid decât o scândură”.

A supraviețuit, după ce a fost îngheţată timp de 6 ore

„Am fost al naibii de surprins când am văzut-o în curte. Am prins-o de guler și am dus-o pe verandă. Am crezut că e moartă. Era înghețată mai rigid decât o scândură, dar am văzut abur ieșindu-i din nas”, a povestit Wally Nelson.

Doctorii nu au avut nicio explicație pentru că fata a reușit să supraviețuiască. Iar povestea ei a devenit o curiozitate științifică: „Corpul era rece, complet solid, exact ca o bucată de carne scoasă dintr-un congelator”, a declarat doctorul George Sutter, care a tratat-o, potrivit tabloidului britanic The Sun.

După 49 de zile în care a stat sub observaţie medicală, Jean Hilliard a fost externată. Spre uimirea doctorilor, tânăra nu a pierdut nici măcar un deget și nici nu a suferit vreo deteriorare permanentă a creierului, iar cazul ei a devenit cunoscut în întreaga lume, fiind un mister medical încă neînţeles în totalitate.

Mai multe