Gest șocant în timpul filmărilor unei emisiuni de televiziune! Un concurent a mâncat o pasăre rară protejată de lege

23 iulie 2024 15:40   Internațional

O întâmplare de-a dreptul bizară a lăsat fără cuvinte publicul din Noua Zeelandă. În timpul filmărilor pentru un reality-show, unul dintre concurenți a mâncat o pasăre extrem de rară, protejată de legislația din această țară. Acesta a fost descalificat imediat din concurs.

O pasăre extrem de rară, protejată de legile din Noua Zeelandă, a căzut pradă unuia dintre concurenții reality show-ului „Race to Survive”. În cadrul acestui concurs, concurenții sunt nevoiți să vâneze și să își caute singuri de mâncare, însă unul dintre aceștia a șocat întreaga țară, cu gestul său.

În timpul filmărilor pentru sezonul cu numărul 2 din „Race to Survive”, concurentul pe nume Spencer „Corry” Jones, din Statele Unite, a șocat întreaga țară, după ce a ucis și mâncat o pasăre weka. Această specie este protejată de către legile din Noua Zeelandă, fiind o pasăre foarte rară. Jones a mărturisit că îi era foame și nu era pregătit pentru rigorile concursului. De asemenea, el și-a și cerut scuze publicului, pentru ce a făcut.

A mâncat o pasăre rară în timpul filmărilor

Imediat, atât Spencer Jones, cât și partenerul său din echipă, au fost descalificați din concurs, fiind deja în episodul cu numărul 8. Jones și-a cerut scuze publicului, spunând că a făcut o greșeală „prostească”. Cu toate acestea, el și-a motivat gestul prin faptul că nu ar fi fost pregătit să îi fie foame.

Compania care produce concursul, Original Productions, din Statele Unite, a alertat imediat Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă, atunci când s-a produs incidentul. Autoritățile din această țară deja au început o anhetă, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Uciderea și consumarea unei specii native protejate este inacceptabilă, iar compania este avizată cu privire la necesitatea ca participanții la program să respecte legislația de conservare”, a explicat, conform Antena 3 CNN, Dylan Swain, șeful echipei de investigații al departamentului de Conservare. Potrivit legislației, rănirea păsării weka este pedepsită fie cu o amendă de 100.000 de dolari, fie chiar și cu 2 ani de închisoare.

Mai multe