#Casa Regală a Marii Britanii

Imagini adorabile cu Regele Charles și Camille, în insulele Samoa. Cei doi și-au asortat ținutele, iar monarhul a consumat o băutură preparată după o metodă ancestrală

24 octombrie 2024 11:57   Internațional
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea și și regina Camilla se află în aceste zile în insulele Samoa, unde are loc summitul celor 56 de țări membre ale Commonwealth. Regele a participat, joi, la o degustare de kava, o băutură preparată după o metodă ancestrală. Charles a băut dintr-o jumătate de nucă de cocos umplută cu kava.

Au vizitat satul cultural Samoa 

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au vizitat satul cultural Samoa pe 24 octombrie 2024 la Apia, Samoa. Vizita suveranului britanic în Australia este premieră din rolul său de monarh, la fel și Reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM) din Samoa, unde va fi prezent prima dată ca șef al Commonwealth-ului.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au fost impresionați de Satul Cultural Samoan, au celebrat importanța artelor tradiționale, a meșteșugurilor, culturii, întreprinderilor și sportului în Samoa.

Cuplul regal s-a afișat în ținute albe asortate

Guvernul din Samoa este foarte mândru de acest loc de patrimoniu viu și este dornic să le expună maiestăților Lor cultura din Samoa. Oferă, de asemenea, o oportunitate pentru Majestățile Lor de a saluta membrii publicului și organizațiile comunitare.

Cuplul regal s-a afișat în ținute albe asortate pentru evenimentul de la Universitatea Națională din Samoa, Camilla arătând la fel de șic ca întotdeauna într-o tunică albă și pantaloni Palazzo creați de Anna Valentine, asortând ținuta cu pantofii albi. Soțul ei purta o jachetă albă cu nasturi îndrăzneți și modele tradiționale samoane în albastru pe mâneci, completată cu pantaloni albi și pantofi cu șireturi.

Cuplul regal a participat și la ceremonia Ava

Evenimentul a inclus și o ceremonie 'ava, un semn de mare respect în cultura samoană, în care unui lider i se dă o băutură specială făcută din rădăcini pulbere din planta 'ava. Unul dintre însoțitorii oficiali a deschis ceremonia cu un scurt discurs de bun venit pentru cuplul regal britanic.

„Vă dorim să vă bucurați de ceremonia regală și tradițională Ava, cel mai înalt protocol de respect din cultura samoană în onoarea vizitei de stat a Majestăților Voastre în Samoa. Este un simbol al uniunii marilor valori, prietenia, siguranța și spiritul colectiv ca o familie. Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze.”

Ce replică a rostit Charles 

Lui Charles i s-a înmânat castronul cu ”ava” la ceremonie înainte de a arunca o cantitate mică de lichid pe pământ, așa cum este tradiția. El a rostit apoi cuvintele: „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze această ‘ava” și „la manuia”, care se traduce prin „fii prosper”.

Șeful statului, Le Afioga ia Tuimaleali'ifano Va'aleto'a Sualauvi II, a găzduit ceremonia. Ulterior, Regele Charles a vizitat o încântătoare cascadă și a folosit un accesoriu foarte uzitat în Anglia, umbrela

Mai multe