Desertul românesc de care s-a îndrăgostit Regele Charles. Provine dintr-un sat și se prepară foarte simplu

Rubarba, o plantă rar întâlnită în multe părți ale României, dar extrem de populară în zonele săsești, a devenit un adevărat simbol al satului Saschiz, din județul Mureș. Locul a câștigat notorietate după vizitele Regelui Charles, care s-a îndrăgostit de tradițiile și gusturile simple ale acestui colț de țară. Printre preferințele culinare ale Regelui se numără o prăjitură românească cu rubarbă, care se prepară cu simplitate, dar are un gust aparte.

Regelui Charles. Foto: arhiva.
Regelui Charles. Foto: arhiva.

Rubarba, vedeta din Saschiz

În ziua încoronării Regelui Charles, satul Saschiz a fost animat de un adevărat festival dedicat acestei plante. Gospodinele au pregătit prăjituri delicioase și alte bunătăți, având ca ingredient principal rubarba. La mare cinste a fost însă prăjitura preferată a Regelui Charles, care a fost savurată cu plăcere de localnici și turiști.

Curtea bisericii fortificate din Saschiz a devenit scena unui ospăț regal, unde mirosul dulce-acrișor de rubarbă a cuprins întreaga zonă. Localnicii au pregătit nu doar prăjitura clasică, ci și alte preparate surprinzătoare, precum ciorba de rubarbă și chiar pizza cu sos dulce-acrișor de rubarbă.

Prima sâmbătă din luna mai este dedicată festivalului rubarbei

În fiecare an, prima sâmbătă din luna mai este dedicată festivalului rubarbei la Saschiz, eveniment care atrage turiști din toate colțurile țării. Anul trecut, festivalul a marcat și a zecea ediție, fiind sărbătorit în același timp cu încoronarea Regelui Charles. Oamenii locului își amintesc cu drag de vizitele regelui și de fascinația acestuia pentru natură și simplitatea tradițiilor culinare din zonă.

I-a plăcut foarte mult prăjitura noastră cu rubarbă”, a declarat o gospodină care l-a întâlnit personal pe Rege în timpul vizitelor sale la Saschiz.

Un desert regal, simplu și delicios

Prăjitura cu rubarbă se prepară simplu, cu ingrediente de bază, cum ar fi ouă, făină, zahăr și, bineînțeles, rubarbă proaspătă. Aceasta se remarcă prin echilibrul perfect între dulcele blând al aluatului și gustul ușor acrișor al rubarbei, care aduce un contrast plăcut și revigorant.

Turiștii care au vizitat festivalul au fost încântați de acest desert, mulți afirmând că se simt "mai regali" după ce au savurat prăjitura preferată a Regelui Charles. „Este foarte bună, iar rubarba ne aduce mai aproape de natură. Cred că asta îl fascinează și pe Regele Charles”, a spus un vizitator entuziasmat.

În Saschiz, rubarba nu este doar un ingredient, ci și un simbol al legăturii strânse dintre tradițiile locale și natura înconjurătoare. Pe lângă prăjituri, rubarba este folosită pentru a prepara dulcețuri, siropuri și chutney-uri picante, care sunt din ce în ce mai populare în toată țara.

Recolta de anul acesta este mai slabă din cauza vremii capricioase, dar rubarba rămâne un ingredient esențial în gastronomia noastră”, a explicat Mircea Munteanu, un cultivator local.

Festivalul rubarbei din Saschiz continuă să atragă atenția asupra valorilor simple și autentice ale satului românesc, în timp ce prăjitura cu rubarbă rămâne desertul care a cucerit un rege.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image png
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
povestea statuii din aprcul cismigiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net