Superstiția regelui Charles pe care puțini o cunosc. Ce face frecvent monarhul pentru a avea noroc

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles are o superstiție în a vizita Turnul Londrei, unul dintre principalele obiectivele turistice. Regelui îi place să viziteze corbii ținuți în Turn, deoarece aceștia sunt în mod tradițional un semn al norocului. Legenda spune că Regatul Unit va dăinui atâta vreme cât vor exista corbi în Turnul Londrei.

Regele Charles Foto: Profimedia
Regele Charles Foto: Profimedia

Regele Charles obișnuiește să viziteze castelul din superstiție

Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, denumit și Turnul Londrei, este un castel istoric aflat pe malul nordic al Tamisei în centrul Londrei. El se află în burgul londonez Tower Hamlets, separat de marginea estică a City of London de un spațiu deschis denumit Dealul Turnului (Tower Hill).

Construcția sa a început spre sfârșitul lui 1066 în contextul cuceririi normande a Angliei. Turnul Alb, de la care își trage numele întreg castelul, a fost construit de William Cuceritorul în 1078, și a fost disprețuit ca simbol al oprimării locuitorilor Londrei de noua elită conducătoare. Regele Charles obișnuiește să viziteze frecvent acest castel din superstiție. 

Regele Charles al II-lea vizitează corbii ținuți în Turn

Michael Chandler, Ravenmaster și Yeoman Warder („Beefeater”), au declarat pentru The Telegraph că Regelui îi place să viziteze corbii ținuți în Turn, deoarece aceștia sunt în mod tradițional un semn al norocului. Charles al II-lea (1630-1685) a fost primul monarh care a cerut ca acești corbi să fie păstrați în Turn și, potrivit legendei, dacă vor pleca vreodată, atât cetatea, cât și regatul vor cădea. De obicei, sunt șase corbi în total în această locație istorică.

Fostul ofițer de Marină Michael Chandler a spus publicației: „Ei [corbii] îi servesc Maiestății Sale la fel de mult ca noi, cei din garda de corp a [Regelui]”. Adăugând că Regele Charles îi verifică în mod regulat, întocmai cum făcea și mama sa, regretata Regină Elisabeta a II-a.

Turnul are propriul program de creștere a corbilor

Potrivit Historic Royal Palaces, ordinul de a păstra corbii a fost dat împotriva dorinței astronomului său, John Flamsteed, care s-a plâns că acești corbi interferează cu activitatea observatorului său din Turnul Alb. Acum, Turnul are propriul program de creștere a corbilor. Aceștia trăiesc cu o dietă bazată pe șoareci, pui, șobolani și carne crudă asortată. Ca un răsfăț ocazional, misterioasele înaripate primesc biscuiți înmuiați în sânge.

Legenda spune că Regatul Unit va dăinui atâta vreme cât vor exista corbi în Turnul Londrei. Dacă corbii dispar din Turn, Regatul se va prăbuși în ruine, iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple, cel puțin șase corbi sunt ținuți în regim de semi-sălbăticie, în fortăreața veche de aproape o mie de ani.

De bunăstarea păsărilor depinde soarta întregii țări 

Se spune că primul monarh care a făcut referire la legendă a fost Charles II (1630-1685), dar sunt și relatări conform cărora legătura dintre corbi și soarta regatului ar fi de dată mai recentă.

Oricare ar fi adevărul, starea corbilor regali este luată foarte în serios de autorități. Îngrijitorul corbilor, Ravenmaster-ul, poartă pe umerii săi întreaga responsabilitate privind bunăstarea păsărilor de care depinde soarta întregii țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net