Isprava unei românce în Italia: a lovit cu mașina patru polițiști

16 iunie 2022 11:32   Internațional

O șoferiță româncă a băgat în spital patru polițiști italieni și a făcut circ monstru, după ce oamenii legii au reușit să o oprească cu ajutorul unui baraj pe șosea. Femeia consumase alcool și a spus că i-a fost frică să oprească la semnalele agenților. 

„Nu știți cine sunt eu!”, le-a strigat românca de 27 de ani în momentul în care a fost forțată să oprească mașina. Totul s-a întâmplat marți seară, când tânăra a ieșit de pe autostrada A14 , la Rimini Nord, Italia, loc unde se aflau două echipaje de poliție care făceau controale.

Când șoferița i-a văzut pe polițiști, a accelerat și a pornit direct spre memebrii primului echipaj, care au fost nevoiți să se dea rapid din fața mașinii pentru a nu fi călcați. S-au urcat în autoturismul de patrulare și, împreună cu colegii lor, au pornit în urmărirea șoferiței care o luase pe drumul Tolemaide în direcția Santarcangelo, conform stiridiaspora.ro.

Șoferița se întorcea de la o petrecere pe plajă

Urmărirea a fost de scurtă durată. Ajunsă la primul sens giratoriu, fugara a decis să se întoarcă. În timpul manevrei, a lovit prima mașină de poliție în mijlocul sensului giratoriu și a provocat o răsturnare de 360 de grade a acesteia. Pe de altă parte, cea de-a doua mașină de a oamenilor legii care o urmărea îndeaproape a lovit-o din spate.

Când a coborât din mașină, un Audi A3, femeia ar fi opus rezistență și i-ar fi amenințat pe polițiști: „Nu știți cine sunt eu”. Pe bancheta din spate a mașinii ei, aceștia au mai găsit câteva cutii de bere pline. De altfel, românca se întorcea de la o petrecere care avusese loc pe o plajă, acesta fiind și motivul pentru care a vrut să evite poliția.

Era într-o stare de ebrietate evident și a refuzat să fie testată pentru alcoolemie.  În schimb, a acceptat testul antidrog.

Două mașini avariate și patru polițiști răniți

Aventura pe șoselele Italiei s-a încheiat cu două mașini de poliție avariate, dintre care una aproape distrusă, și cu patru polițiști răniți. Pentru trei dintre ei, prognosticul este de 6 zile de spitalizare, în timp ce pentru al patrulea, care a suferit o fractură de sept, este de 20 de zile.

Femeia, care locuiește în Riccione împreună cu mama sa și se întreține din două locuri de muncă, ca ospătăriță și vânzătoare, a fost reținută pentru opunere de rezistență față de un funcționar public și vătămare corporală, distrugere și refuzul de a furniza datele personale.

Tânăra figurează cu antecedente pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe