#Război Ucraina-Rusia

Giganții economici McDonalds's, Coca-Cola și KFC, boicotați deoarece fac business în Rusia

8 martie 2022 9:46   Internațional
Ultima actualizare:

McDonald’s, KFC, Coca-Cola și alți giganți occidentali care continuă să activeze în Rusia se confruntă cu o furie crescândă a populației din celelalte țări europene și tot mai multe persoane boicotează companiile. 

Burger King, KFC, Pepsi și Coca-Cola s-au numărat printre companiile care continuă să facă profit în Rusia și să-și retragă afacerile, în ciuda războiului lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Spre deosebire de alte mari companii precum Apple sau Visa, care vor întrerupe comerțul în Rusia, alte corporații nu au de gând să-și închidă afacerile în teritoriu. 

Conflictul militar armat din Ucraina a impresionat o lume întreagă, astfel că pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe voci care cer boicotarea firmelor occidentale ce continuă să se îmbogățească de pe urma afacerilor întreprinse în Rusia. 

Furia a crescut pe rețelele sociale, iar un utilizator de pe Twitter a spus despre McDonald’s: „Continuați să plătiți taxe guvernului rus, care a început războiul”.

În timp ce nume mari precum Volkswagen sau Ikea și-au suspendat activitățile, altele precum McDonald’s, KFC, Burger King, Coca-Cola, PepsiCo și Starbucks continuă să opereze în Rusia. 

Apelurile de boicotare a acestor firme au crescut, în încercarea de a-l izola și mai mult pe Vladimir Putin din cauza acțiunilor sale militare care au dus la moartea a mii de civili în Ucraina.

Politicienii din Marea Britanie critică multinaționalele care întreprind afaceri în Rusia

Deputatul laburist din Marea Britanie Chris Bryant a spus că este îngrozitor faptul că firmele din Occident refuză să ia măsuri împotriva Rusiei, de dragul profitului. 

Unele dintre aceste multinaționale și-au pierdut busola morală”, a precizat el recent. 

Mai mulți politicieni din Marea Britanie s-au exprimat vehement împotriva războiului și au criticat marile corporații care nu-și retrag business-uile din Rusia, în ciuda războioului declanșat de Vladimir Putin. 

Apple, Visa, Netflix și alții au fost printre primele companii care au aut curajul să-și sacrifice afacerile cu Rusia. Sper că vor urma și alții acum. Este timpul să tăiem definitiv regimul necinstiți al lui Putin.”, a declarat liderul laburist Ed Davey, potrivit mirror.uk

Secretarul de Externe Liz Truss s-a manifestat recent favoarea ideii ca Pepsi, McDonald’s și Coca Cola să se retragă din Rusia. 

McDonald’s, Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks și proprietarul KFC, Yum Brands nu au oferit nicio reacție la aceste critici. 

O problemă pentru unele dintre multinaționalele de fast-food care continuă să tranzacționeze în Rusia este că filialele sunt conduse de francize locale. Cu toate acestea, McDonald’s deține marea majoritate a celor 847 de restaurante ale sale.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe