Molly, câinele care te încurajează să-ţi faci vaccinul

23 august 2022 12:57   Internațional
Ultima actualizare:

Molly este un câine de terapie din rasa Labrador, în vârstă de 7 ani. Cățelușa stă la centrele de vaccinare Wadebridge, Anglia, pentru a-i încuraja pe micuții de peste 5 ani să fie vaccinați anti-Covid.

Datorită atenției constante pe care o primesc, câinii de terapie lucrează în ture de maximum două ore.

Citește și: Premieră mondială! Noul vaccin bivalent anti-Covid, eficient împotriva noilor variante ale virusului

Marea Britanie se confruntă cu un nou val de Covid

Pentru că Marea Britanie se confruntă cu un nou val de creștere a numărului de cazuri de Covid, vaccinările au fost reluate, inclusiv la copii de peste 5 ani, iar măștile faciale au devenit din nou obligatorii în toate spitalele și centrele de tratament.  

Iată și: Scandalul vaccinurilor ia amploare. România, 17 milioane de euro pierduți

În ultima lună, numărul estimat al cazurilor Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu aproape 800.000 de cazuri pe săptămână. Numărul spitalizărilor este de asemenea în creştere, în contextul răspândirii rapide a subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5.

Află și: Ce s-a întâmplat cu un bărbat dupa ce s-a vaccinat de 90 de ori anti-Covid? Autoritățile au rămas uimite

Numărul de infecţii nu dă semne de scădere, ratele apropiindu-se de nivelurile din Martie, de la vârful valului BA.2”, a comentat Sarah Crofts, şefa ONS pentru infecţiile COVID-19. „Ratele (de infectare) au continuat să crească în toate regiunile Regatului Unit şi în toate grupurile de vârstă. Vom continua să monitorizăm cu atenţie datele”, a adăugat ea.  

Mai multe