O criză de proporții trece neobservată în Europa! Procentul incredibil de oameni care respiră un aer toxic
Odată cu trecerea timpului, parcă cei mai mulți dintre noi încep să înțeleagă vechea zicală care spune că putem să nu vedem pădurea din cauza copacilor. În timp ce fiecare dintre noi suntem preocupați de problemele noastre cotidiene, Europa se confruntă cu „criză gravă de sănătate publică”, care ucide sute de mii de oameni în fiecare an! Se pare că 98% dintre noi respirăm aer toxic, din cauza poluării.
Poate că am mai auzit până acum acea veche zicală care spune că pot exista situații în care „nu mai vedem pădurea din cauza copacilor”. Ei bine, se pare că ultimii ani ne-au arătat din plin cât de adevărate sunt aceste vorbe, iar schimbările climatice și poluarea par, deja, scăpate complet de sub control. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, în timp ce fiecare dintre noi suntem îngrijorați de problemele noastre cotidiene, o criză uriașă de sănătate trece complet neobservată, deși provoacă decesul a aproximativ 400.000 de oameni în fiecare an.
Mai precis, este vorba despre faptul că 98% dintre europeni respiră aer toxic, potrivit unor date colectate de la 1.400 de stații de monitorizare de la sol, cât și de la sateliți. Imaginea pe care au arătat-o aceste informații este una dezolantă, în care aproximativ 2 treimi dintre cetățenii acestui continent respiră aer a cărui calitate este de 2 ori sub recomandările celor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Europenii respiră un aer toxic care poate duce la deces
Experții spun că poluarea din aer este responsabilă pentru o cifră uimitoare de decese, ajungându-se ca aproximativ 400.000 de oameni să își piardă viața de-a lungul continentului, în fiecare an, datorită acestei probleme. Roel Vermeulen, profesor de epidemiologie de mediu la Universitatea din Utrecht, a spus, conform sursei, că „este o criză gravă de sănătate publică.”
Și țara noastră se numără printre zonele afectate, aerul din România având un grad de poluare dublu față de recomandările celor de la OMS. Se pare că țara care este lovită cel mai mult de această problemă este Macedonia de Nord. Aici, inclusiv în capitala Skopje, există zone din țară unde aerul este de 6 ori mai poluat decât este normal.