O nouă alertă în Italia! Aeroportul din Catania este închis după ce Etna a erupt din nou

15 august 2024 16:39   Internațional

Vești proaste pentru românii care urmau să călătorească cu avionul în Italia! Chiar în cursul de joi dimineață, autoritățile din această țară au anunțat faptul că aeroportul din Catania este nevoi să suspende temporar zborurile. Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie este faptul că vulcanul Etna a erupt din nou, în timpul nopții.

Românii care urmau să ajungă în Italia cu avionul vor fi nevoiți să își schimbe planurile! Zborurile către aeroportul din Catania, un oraș superb din estul Siciliei, au fost suspendate! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, anunțul a fost făcut chiar în cursul dimineții de joi, iar motivul pentru care s-a ajuns în această situație este faptul că vulcanul Etna a erupt din nou, în cursul nopții trecute.

Un nor uriaș de cenușă și gaze vulcanice a fost expulzat din Etna, în timpul erupției. Acestea au ajuns până la o înălțime de aproximativ 9.500 de metri, iar casele și străzile din Catania au fost acoperite de un praf de culoare gri închis.

Vulcanul Etna a erupt din nou

Din cauza erupției vulcanului Etna, autoritățile aeroportului din Catania au decis suspendarea operațiunilor până la ora 18:00. Aceștia au explicat faptul că particulele de cenușă au acoperit pistele și avioanele, astfel că acestea nu au mai putut fi utilizate.

Autoritățile au mai precizat faptul că serviciile normale urmează să fie reluate pe aeroport odată ce infrastructura va putea fi utilizată din nou.

Aeroportul din Catania a fost închis temporar

Zborurile sosiri și plecări de pe aeroportul din Catania au fost redirecționate către alte aeroporturi din zonă, mai precis, către Palermo și Comiso. Aeroportul din Palermo se află la aproximativ 3 ore cu mașina, față de Catania. În același timp, cel din Comisă este ceva mai apropiat, aflându-se la doar maxim două ore cu mașina.

„Pasagerii sunt rugaţi să nu se deplaseze la aeroport înainte de a verifica starea zborului lor”, au precizat reprezentanții aeroportului din Catania, potrivit sursei citate. Întârzierile zborurilor pot fi chiar foarte mari.

Mai multe