O peliculă românească a câștigat un premiu important la Festivalul de film de la Veneția

10 septembrie 2024 8:14   Internațional

Festivalul de Film de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase și recunoscute evenimente din industria cinematografică globală, a ajuns în 2024 la cea de-a 81-a ediție. După o ediție tumultuoasă anul trecut, marcată de greva actorilor de la Hollywood, bienala venețiană a revenit cu o panoramă revigorantă și spectaculoasă, oferind o sărbătoare a filmului și a artei cinematografice într-un cadru de vis.

Festivalul de Film de la Veneția 2024 s-a desfășurat între 28 august și 7 septembrie, având loc într-unul dintre cele mai pitorești colțuri ale Italiei. Evenimentul nu s-a limitat doar la proiecțiile filmelor, ci a inclus și activități diverse și spectacole artistice care au continuat înainte și după gala principală. Acest program extins a permis iubitorilor de film să se bucure de o experiență cinematografică completă, îmbogățită de activități colaterale și prezentări deosebite.

Festivalul a oferit o serie de premii importante în cadrul competiției oficiale, recunoscând excelența în diferite domenii ale cinematografiei:

Citește mai multe pe canal33.

Mai multe