O statuie cu Trump gol, expusă în Las Vegas

3 octombrie 2024 14:53   Internațional

O statuie de 13 metri înălţime care în înfățișează pe Donald Trump complet dezbrăcat a fost instalată la sfârşitul săptămânii trecute în apropiere de Las Vegas, mai exact pe marginea autostrăzii Interstate 15 din Nevada.

Statueta, intitulată „Crooked and Obscene”, este menită să îi facă pe oameni să se gândească la transparența – sau lipsa ei – în politică, conform autorilor, citați de publicația The Wrap. În timp ce statuia poate stârni râsete sau discuții cu temă politică, Partidul Republican din Nevada nu vede opera ca pe artă.

Donald Trump nu a reacționat, însă colegii săi republicani au spus că gestul este deplorabil. „În timp ce familiile trec prin Las Vegas, ele sunt obligate să vadă această marionetă ofensatoare, concepută în mod intenţionat pentru a şoca mai degrabă decât pentru a se angaja într-un dialog constructiv. Democraţii, în special Kamala Harris, continuă să prioritizeze valoarea şocului în detrimentul substanţei”, a reacționat Partidul Republican din Nevada.

Statuia lui Donald Trump va fi plimbată prin toată America

Statuia va fi dusă într-un turneu al statelor-cheie ale alegerilor prezidenţiale din SUA. Nevada este considerat a fi unul dintre „statele cruciale”, indecise şi intens disputate între democraţi şi republicani. În anul 2020, Joe Biden a ieșit cu greu învingător în Nevada, reușind să obțină 50,1% din voturi.

Potrivit organizatorilor acestui proiect, portretizarea lui Donald Trump nud „este complet intenționată, servind ca o declarație îndrăzneață privind transparența și vulnerabilitatea personajelor publice și personalităților politice”. Recent, la un miting politic din Wisconsin, Donald Trump s-a lăudat cu „trupul său frumos”. 

Aceasta statuie nu este prima dată când o reprezentare nud a lui Donald Trump apare în campanie. În anul 2016, cinci statui ale republicanului au apărut în locuri publice din Los Angeles, San Francisco, New York, Seattle şi Cleveland.

Mai multe