Nimeni nu a știut asta până acum! De ce Donald Trump nu bea niciodată alcool

Donald Trump, fostul președinte al SUA, este cunoscut pentru faptul că nu consumă alcool, un obicei pe care l-a menținut întreaga viață. Este primul președinte american din epoca modernă care nu a băut niciodată, nici măcar o bere. 

Donald Trump nu bea deloc alcool / foto: EPA
Donald Trump nu bea deloc alcool / foto: EPA

Într-un interviu acordat la începutul mandatului său, și citat de BBC,  Trump a explicat motivul puternic pentru care a ales să rămână abstinent: experiența tragică a fratelui său, Freddie, care a decedat din cauza unei boli cauzate de alcoolism.

„Dacă nu începi, nu vei avea niciodată vreo problemă. Dacă începi, s-ar putea să ai o problemă”, a spus Trump, subliniind teama că ar putea moșteni o predispoziție genetică pentru dependență.

Trump nu a fost doar atent la propriile obiceiuri, ci a impus aceeași disciplină și copiilor săi. El i-a educat ferm cu privire la pericolele alcoolului, drogurilor și țigărilor, repetându-le constant să evite aceste vicii.

„Am fost foarte dur cu copiii mei în privința băuturii”, a declarat fostul președinte, susținând că a dorit să le asigure un viitor lipsit de riscurile asociate consumului de substanțe.

Președinți americani și relația lor cu alcoolul

De-a lungul istoriei, președinții americani au avut relații diferite cu alcoolul. George W. Bush, de exemplu, a renunțat la băutură la vârsta de 40 de ani și s-a dedicat fitnessului.

În schimb, Jimmy Carter nu a băut deloc în timpul mandatului său, ceea ce a dus la o atmosferă „uscată” la Casa Albă. În contrast, alți președinți au consumat alcool în mod moderat, cum ar fi Franklin D. Roosevelt și John F. Kennedy.

Însă, au existat și lideri precum Lyndon Johnson și Richard Nixon, cunoscuți pentru excesul de alcool, care le-a influențat negativ deciziile și comportamentul. De exemplu, Nixon, cunoscut pentru consumul său excesiv, a avut momente în care a luat decizii impulsive și riscante, influențate de starea sa de ebrietate, inclusiv în situații de criză militară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nadia comaneci 0 jpeg
banner Theo Rose png
angelina jolie jenny shimizu jpg
horia brenciu jpg
baza stanga dakota 1 jpg
pavel bartos si sotia lui anca (2) jpg
Banner Connect-R
nicoleta luciu carmen tanase jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net