„Puteam să fiu mort”. Donald Trump dă prima declarație după tentativa de asasinat și explică de ce a ridicat pumnul

Ultima actualizare:

Ochii lumii sunt pe Donald Trump după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat în timpul unui miting electoral în Pennsylvania. „Puteam să fiu mort”, a spus Trump într-o declarație detaliată pentru New York Post. Fostul președinte al Americii și-a exprimat uimirea și a repetat de câteva ori: „Nu ar trebui să fiu aici”, referindu-se la faptul că a avut foarte mult noroc că a scăpat aproape nevătămat. 

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”

trump 1 jpg

Într-o primă declarație detaliată după tentaiva de asasinat din weekend, Donald Trump a vorbit despre momentul în care un gest de o fracțiune de secundă a făcut diferența dintre viață și moarte.

„Dacă mă întorc doar pe jumătate, glonțul ovește partea din spate a creierului. Celălalt drum trece direct prin [craniul meu]. Și pentru că semnul era înalt, mă uit în sus. Șansele ca eu să fac un viraj perfect sunt probabil de o zecime din unu la sută, așa că nu ar trebui să fiu aici. Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort. (…) Chestia era la o optime de centimetru distanță. Că m-aș fi întors exact în acea secundă, când el [pistolarul] nu ar fi oprit împușcătura, este destul de uimitor. Destul de uimitor. Chiar nu ar trebui să fiu aici”, a declarat Trump pentru New York Post.

De ce a ridicat pumnul

Un simplu gest i-a salvat viața fostului președinte, acum candidat din nou la Casa Albă. Trump și-a întors capul în momentul în care glonțul pornise din armă și l-a rănit superficial la ureche.

A fost momentul când serviciile secrete au sărit pe Trump pentru a-l apăra cu propriile trupuri.

Înainte de a fi acoperit de agenții care l-au încercuit, Trump și-a salutat susținătorii cu pumnul încleștat ridicat.

„O mulțime de oameni spun că este cea mai iconică fotografie pe care au văzut-o vreodată. Au dreptate și eu nu am murit. De obicei trebuie să mori pentru a avea o fotografie iconică”, a spus fostul președinte, scrie Adevărul.

„Am spus, trebuie să ies, trebuie să ies. Nu am vrut să fiu cărat afară. Am văzut oameni care au fost duși afară și nu este bine. Și nu am avut nicio problemă cu mersul pe jos”, a spus Trump în timpul zborului său spre Milwaukee, potrivit Examiner.

„În multe locuri, în special la meciurile de fotbal, auzi o singură împușcătură și toată lumea fuge. Aici au fost multe împușcături și ei au rămas. Îi iubesc. Sunt niște oameni atât de grozavi”, a mai declarat Trump.

Trump a lăudat serviciile secrete

În ciuda controversei cu privire la serviciile secrete care au permis să aibă loc împușcăturile, el a lăudat rapiditatea și forța securității sale.

El a spus că s-a ales cu o vânătaie pe braț de la un agent al serviciilor secrete care îl ținea pe podea.

„Asta e doar de la un tip care m-a apucat. Au făcut o treabă fantastică”, a spus Trump.

Fostul președinte american Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral din Pennsylvania. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. Serviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scena pe Trump.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net