OMS: «Rapelurile sunt cea mai importantă apărare împotriva Omicron»
Șeful OMS Europa a lansat un semnal de alarmă, marți (22 decembrie), cu privire la noua variantă Covid-19, Omicron. Hans Kluge a declarat că țările de pe Bătrânul Continent trebuie să se pregătească un n oul val de cazuri, pe măsură ce Omicron se răspândește, și a recomandat utilizarea pe scară largă a rapelurilor pentru protecția contra temutului virus.
Omicron a apărut la sfârșitul lui noiembrie. De atunci, a fost descoperit în cel puțin 38 dintre cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS. Mai mult, Omicron este deja dominant în câteva dintre ele, inclusiv în Danemarca, Portugalia și Regatul Unit, a declarat Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă de marți la Viena.
Omicron va fi dominant în și mai multe țări
«Putem vedea o altă furtună care se apropie. În câteva săptămâni, Omicron va fi dominant în și mai multe țări din regiune, împingând sistemele de sănătate, deja suprasolicitate, și mai mult spre marginea prăpastiei», a declarat Hans Kluge, citat de hotnews.ro.
Regiunea europeană a OMS include Rusia și alte foste republici sovietice, precum și Turcia. Cele mai recente date ale OMS sunt îngrijorătoare! Ele au arătat că regiunea a raportat în ultimele săptămâni cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume raportat la mărimea populației.
Șeful OMS Europa a îndemnat oamenii să se vaccineze cu rapelul, întrucât doar acesta ne poate proteja împotriva variantei Omicron, susține el.
«Rapel, rapel, rapel! Rapelurile sunt cea mai importantă apărare împotriva Omicron», a mai precizat Hans Kluge.
Până acum, 89% dintre cazurile de Omicron din Europa au fost asociate cu simptome comune ale COVID-19, cum ar fi tusea, durerile în gât și febra.
Cele mai multe cazuri de Omicron au fost raportate în rândul adulților cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.
«Volumul pur și simplu al noilor infecții cu COVID-19 ar putea duce la mai multe spitalizări și la perturbarea pe scară largă a sistemelor de sănătate și a altor servicii esențiale. Guvernele și autoritățile trebuie să își pregătească sistemele de răspuns pentru un val semnificativ», a adăugat oficialul OMS.