Papa Francisc a fost externat din spital. Ce glumă a făcut în fața jurnaliștilor

1 aprilie 2023 9:22   Internațional

Papa Francisc a primit acordul medicilor și a fost externat, astăzi, 1 aprilie, din spitalul din Roma, unde a fost tratat pentru bronșită, a anunțat Vaticanul. 

„Echipa medicală care îl urmărește pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, după ce a evaluat rezultatul testelor efectuate astăzi și recuperarea clinică favorabilă, a confirmat externarea sâmbătă”, a declarat Matteo Bruni într-o declarație scrisă, vineri seară.

Calificând recuperarea medicală a Suveranului Pontif ca fiind „normală”, Bruni a declarat că joi seara, „Papa Francisc a luat cina, mâncând o pizza, împreună cu toți cei care îl asistă în aceste zile de spitalizare”, inclusiv medici, asistente, asistenți și personalul de securitate al Vaticanului.

Ce a declarat la ieșire din spital

Papa Francisc a glumit şi a spus că ”încă trăieşte”, după ce a părăsit spitalul din Roma, în care a fost internat miercuri, relatează BBC.

Papa Francisc a botezat un băiețel, în spital

Într-o înregistrare video difuzată de Vatican, Papa Francisc a fost văzut botezând un bebeluș spitalizat, în vârstă de câteva săptămâni. După ce mama i-a spus Papei Francisc numele băiatului, Miguel Angel, Papa a folosit o tavă metalică de spital, folosită de obicei pentru a ține seringi, pentru a turna apă peste capul bebelușului adormit, apoi a încercat să îl consoleze pe copil, care s-a trezit, plângând și părând să încerce să îndepărteze mâna Papei.

Francisc i-a cerut apoi mamei să usuce fruntea umedă a fiului său. Apoi i-a spus: „Când te vei duce la parohia ta, spune că Papa l-a botezat”. Papa Francisc a zâmbit și a părut vesel în timp ce a vizitat copiii care sunt tratați la Gemelli pentru cancer și a împărțit ouă de Paște mari și învelite în ciocolată.

Papa Francisc va participa la slujba de Florii

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-una din actualizări, a mai spus că Papa Franciscva fi în Piața Sfântul Petru pentru slujba din Duminica Floriilor, la începutul Săptămânii Sfinte, deși nu a spus dacă Suveranul Pontif va rosti omilia în timpul slujbei deosebit de lungi.

Papa Francisc a fost internat cu bronșită

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost spitalizat la Policlinica Gemelli, unde medicii au declarat că Suveranul Pontif primea antibiotice pe cale intravenoasă pentru a-și trata bronșita.

Personalul medical a decis ca Papa Francisc să fie internat miercuri după ce s-a întors la reședința sa de la Vatican după obișnuita sa audiență publică săptămânală din Piața Sfântul Petru.

Vaticanul a informat că acesta a avut dificultăți de respirație în zilele precedente. Joi, Vaticanul a declarat că tratamentul cu antibiotice pentru bronșită a dus la o îmbunătățire „marcantă” a stării sale de sănătate.

Mai multe