#Război Ucraina-Rusia

Povestea actorului ucrainean Pasha Lee, care s-a stins după ce i-a dat vesta antiglonț unei fetițe

14 martie 2022 6:54   Internațional

Actorul ucrainean Pasha Lee a decedat după ce și-a dat vesta antiglonț unui copil. Acesta a murit pe 6 martie, dar moartea sa a fost la cinci zile după ce a fost victima unui atac.

Oleksandra Matviichuk, şefa Centrului pentru Libertăţi Civile, a confirmat prin cadrul platformei Twitter moartea actorului Pasha Lee, după ce trupul acestuia a fost găsit ucis în luptă, fiind ucis în timpul evacuării din orașul Irpin.  

Irpin, orașul aflat la 20 km nord-vest de Kiev, a fost bombardat zile întregi de artileria rusă, cu scene șocante, distrugere și familii care se grăbesc să evadeze.

„Am găsit cadavrul lui Pasha Lee. A ajutat copiii să iasă din case în timpul evacuării oamenilor din Irpin. Evacuarea pe care ruşii au perturbat-o prin bombardarea civililor. Pasha şi-a scos vesta antiglonţ şi i-a pus-o pe copilul pe care-l ducea", a scris Matviichuk pe Twitter.

Cine a fost Pasha Lee?

Pasha Lee a fost un important actor de film, un cântăreț și compozitor. Acesta a activat în cadrul Teatrului Koleso din Kiev.

Lee a jucat în emisiunile TV Star Factory și X-Factor, precum și în o serie de filme, inclusiv lansarea din 2016 SelfieParty, care implică patru studenți care se trezesc într-o secție de poliție după o noapte petrecută în oraș, neștiind cum au ajuns acolo.

Ca tânăr actor în 2006, a jucat într-un film de groază pentru adolescenți numit The Pit, dar mai recent a apărut în comedia Meeting of Classmates.

Cu câteva zile înainte ca Pasha Lee să fie ucis, el a postat un link către o organizație caritabilă pentru refugiați ucraineni, îndemnând oamenii fie să-i abordeze pentru ajutor, fie să se ofere voluntar.

Actorul ucrainean s-a stins la vârsta de 33 de ani, după ce a ajutat armata ucraineană să lupte împotriva invaziei Federației Ruse. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe