#Război Ucraina-Rusia

Sancțiuni și din zona sportului internațional. Rusia a primit interdicție la toate evenimentele sportive

1 martie 2022 7:58   Internațional

Organismele sportive internaționale au luat, de asemenea, măsuri pentru a izola și mai mult Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Comitetul Olimpic Internațional a cerut organismelor sportive să excludă sportivii și oficialii ruși de la evenimentele internaționale, inclusiv de la Cupa Mondială de fotbal.

Ce sancțiuni a mai primit Rusia

CIO a spus că este necesar să „protejeze integritatea competițiilor sportive globale și pentru siguranța tuturor participanților”.

Decizia a deschis calea pentru FIFA, organul de conducere al fotbalului, să excludă Rusia de la Cupa Mondială înainte de playoff-ul de calificare din 24 martie. Ca notă informativă, Polonia a refuzat deja să joace meciul programat împotriva Rusiei.

Nu era clar cum va afecta cererea CIO pe jucătorii ruși de hochei din NHL și jucătorii de tenis, inclusiv pe cel mai bine clasat, Daniil Medvedev, în turneele de Grand Slam, ATP și WTA în afara autorității Federației Internaționale de Tenis.

Comitetul executiv al World Rugby a interzis Rusiei și Belarusului de la toate activitățile internaționale de rugby și de rugby al cluburilor transfrontaliere, declarând că a condamnat „invazia agresivă a Rusiei în Ucraina și facilitarea acestei acțiuni de către Belarus”.

FIFA a purtat discuții cu organismul european de fotbal al UEFA cu privire la detaliile suspendării echipelor naționale și de club ale Rusiei, a declarat pentru Associated Press. Ei au vorbit sub condiția anonimatului pentru a discuta asupra unei întâlniri private înainte ca factorii de decizie FIFA și UEFA să poată ratifica interdicția.

Cu un impact direct asupra Rusiei care va juca meciurile de calificare la Cupa Mondială luna viitoare, FIFA a declarat deja, duminică, că discută cu CIO despre excluderea țării din competiții „dacă situația nu se îmbunătățește rapid”.

De asemenea, CIO a mers direct după președintele Vladimir Putin, care a transformat Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, într-un proiect personal. Ordinul Olimpic de aur al lui Putin, care a fost acordat în 2001, a fost retras, a declarat CIO într-un comunicat.

Apelul organismului olimpic s-a aplicat și sportivilor și oficialilor din Belarus, care a susținut invazia Rusiei, permițând ca teritoriul său să fie folosit pentru staționarea trupelor și lansarea de atacuri militare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe