„Scobitori prăjite”, noul preparat care face ravagii printre adolescenți. „Sunt catalogate drept produse sanitare, nu mâncare”

26 ianuarie 2024 10:50   Internațional

Un nou preparat face furori pe rețelele de socializare. Este vorba despre „scobitori prăjite”. Cunoscuți pentru faptul că au tendința de a mânca produse neobișnuite, mai multe videoclipuri apărute în mediul online arată cum adolescenții sud coreeni gătesc scobitori prăjite, asezonate cu brânză. Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și a Medicamentelor din Coreea de Sud a emis o avertizare pentru cei care consumă acest preparat.

O nouă modă face ravagii printre adolescenții din Coreea de Sud. Mai multe videoclipuri apărute în mediul online îi arată pe aceștia cum gătesc și consumă scobitori prăjite. Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și a Medicamentelor din Coreea de Sud îi avertizează să nu mai mănânce scobitori din amidon, deoarece nu sunt „alimente” și nici nu sunt sigure pentru consum.

Scobitorile sunt clasificate ca produse sanitare, nu ca alimente, astfel ca nu s-a confirmat ca sunt sigure pentru consum”, a precizat, într-un comunicat de presă, Ministerul Alimentației, potrivit KoreaDaily.

Anunțul vine după ce o nouă tendință de „mukbang”, sau spectacole de mâncat, pentru „scobitori de amidon” a luat cu asalt rețelele de socializare și YouTube, devenind tot mai populare în rândul copiilor și adolescenților. „În timp ce mă uitam la mukbang pe YouTube, am văzut un videoclip în care se făceau cartofi prăjiți din scobitori”, spune un YouTuber într-un videoclip. Astfel că a încercat la rândul său. Le-a prăjit în ulei, apoi a turnat sos și le-a mâncat în fața camerei, declarând că sunt „foarte gustoase”. Videoclipul are peste 4.4 milioane de vizualizări.

„Nu s-a confirmat că acestea sunt sigure pentru consum”

„Asigurăm siguranță în utilizarea produselor sanitare prin stabilirea unor standarde pentru componentele, metodele de fabricație și utilizarea acestora, dar sfătuim să nu mâncați scobitori de amidon, deoarece nu s-a confirmat că acestea sunt sigure pentru consum”, a declarat ministerul.

De altfel, sud-coreeni sunt cunoscuți pentru faptul că au tendința de a mânca produse neobișnuite, însă, de această dată, părinții au apelat la forumurile online pentru a-ți exprima îngrijorarea cu privire la participarea copiilor la acest trend.

Mai multe