Tânără desfigurată, după ce a dormit jumătate de oră la soare, în Bulgaria

22 august 2022 7:54   Internațional
Ultima actualizare:

Ceea ce trebuia să fie o vacanță de vis, pentru Sirin Murad, de 25 de ani, a devenit un concediu de neutitat, dar nu în sensul bun.

Un moment de relaxare, pe plaja stațiunii Sunny Beach, din Bulgaria, s-a transformat într-o urgență medicală pentru tânăra cosmeticiană, din Marea Britanie.

Sirin Murad a adormit pe plajă și s-a trezit după jumătate de oră. Tânăra a făcut o greșeală des întâlnită, uitând să aplice protecție solară, atunci când s-a așezat la soare.

I s-a umflat pielea de pe frunte 

La început nu am simțit mare lucru. Doar puțină durere când am pus presiune pe frunte. M-a durut foarte mult a doua zi, dar m-am simțit ușurată când a început să se decojească. Nu m-a mai durut și m-am simțit mult mai bine”, a povestit Sirin Murad, din Londra.

Arsursa solară s-a agravat a doua zi, după ce Sirin Murad a adormit la plajă.

Pielea se întărise și atunci când s-a încruntat, epiderma s-a strâns și așa a rămas, formând niște cute, umflate, ulterior.

Citește și: Cât de des trebuie aplicată crema SPF și alte informații esențiale pentru un bronz sănătos

Esteticiana a nu a cerut ajutor din partea vreunui medic dermatolog, deși imaginile trădează o urgență, locul fiind expus infecțiilor. Ea a preferat să lase pielea să se vindece de la sine.

A rămas cu pete pe față

Zilele următoare, umflăturile au plesnit și pielea a început să se jupoaie. În cele din urmă tânăra a rămas cu pete pe piele, roz și maronii.

La șase săptămâni de la incident, Sirin Murad a decis să împărtășească, în mediul online, povestea de groază care i-a marcat concediul.

Citește și: Poate nu te-ai fi gândit la asta! Radiațiile ultraviolete pot afecta creierul și sistemul endocrin

Mai mult ca sigur, în următoarele vacanțe, Sirin Murad va acord atenție sporită soluțiilor de filtrare a radiațiilor solare, cu factor ridicat  de protecție, pentru a nu mai repeta episodul de groază. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe