Țara unde un focar de infecție se răspândește alarmant de repede! Mulți români locuiesc aici

7 iunie 2024 14:13   Internațional

O țară în care locuiesc nenumărați români se confruntă cu un focar de infecție ce se răspândește îngrijorător de rapid! Este vorba despre Regatul Unit, unde Agenția britanică pentru sănătate și securitate spune că peste 100 de persoane deja au fost infectate cu E. coli.

Din păcate, autoritățile încă nu știu cu certitudine ce a dus la acest focar îngrijorător de infecție, însă se bănuiește că totul ar fi fost cauzat de produs alimentar care este distribuit la nivel național, ori chiar și de mai multe produse alimentare. Autoritățile nu au făcut publice mai multe informații, cel puțină până la acest moment.

Consumul de alimente contaminate poate răspândi E. coli, iar cazuri au fost consemnate de autoritățile britanice de-a lungul întregului Regat Unit. Mai precis, nu mai puțin de 81 de persoane au fost infectate în Anglia, 18 în Țara Galilor, 13 în Scoția, în timp ce în Irlanda de Nord, doar o singură persoană ar fi fost infectată. Aceștia au fost contaminați cu E. coli O145, tulpina Stec.

Autoritățile spun că aceste cazuri ar fi legate între ele, iar nu mai puțin de 37 de oameni au avut nevoie să fie transportați la spital.

Peste 100 de cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit

Chiar dacă majoritatea oamenilor tind să se recupereze în aproximativ două săptămâni, în cazul copiilor și al persoanelor în vârstă, există riscul unor consecințe mai grave. Aceștia pot dezvolta o insuficiență renală care le poate pune în pericol viața. Chiar dacă bacteria ce se găsește în intestinele animalelor este, în general, inofensivă, tulpina Stec produce toxine care îmbolnăvesc oamenii.

Cei care au fost infectați cu această tulpină de E. coli pot să sufere de diaree, iar în aproximativ jumătate din cazuri, este vorba despre diaree cu sânge. Mai mult decât atât, mai există posibilitatea ca persoanele infectate să se confrunte cu febră, ori cu crampe stomacale. De asemenea, trebuie să știm că bacteria poate fi răspândită și prin contactul cu o persoană infectată, cu un animal infectat, ori cu mediul său.

Mai multe