Un bărbat a ținut cadavrul tatălui său în congelator, pentru un an și jumătate. Motivul șocant din spatele deciziei

9 mai 2023 20:24   Internațional

Cazul unui bărbat din Olanda a devenit cunoscut în toată lumea, după ce o decizie mai puțin obișnuită legată de tatăl său, care murise. Click! vă explică despre ce este vorba!

Concret, olandezul a ținut cadavrul tatălui său într-un congelator, timp de 1 an și jumătate, pentru că își dorea ca din când în când să mai vorbească cu el. Declarația i-a uimit pe polițiști, scrie skynews.

Așadar, Poliția din orașul Landgraaf ar fi descoperit „isprava”, după ce unul dintre medicii bătrânului, în vârstă de 101 ani, a făcut o sesizare exprimându-și îngrijorarea pentru starea de sănătate a acestuia. Nu îl văzuse de mult timp, iar acest lucru l-a făcut să-ți pună întrebări.

I-ar fi fost dor de el așa că l-a pus în congelator

Poliția din Olanda susține că fiul bărbatului, în vârstă de 82 de ani, le-a mărturisit anchetatorilor că „nu a vrut să-l lase să plece, altfel i-ar fi dor de el”.

Deși nu a anunțat pe nimeni că tatăl lui a murit, fiul susține că bărbatul decedase, cu 18 luni înainte de șocanta despărțire din cauze naturale. Atunci a decis să-i pună trupul într-un congelator aflat în casa unde locuia pentru a „vorbi cu el în continuare”.

În prezent, poliția din Olanda vrea să afle dacă, totuși, acest a fost vorba aici, de fapt, despre o fraudă. În urma decesului, casa în care locuiau cei doi bărbați a fost vizitată și de serviciile sociale, angajații fiind îngroziți de mizeria pe care au găsit-o în interior.

Bărbatul a primit o somație conform căreia trebuie să-și igienizeze casa în termen de o săptămână.

Caz aproape similar în Polonia

Un bărbat în vârstă de 76 de ani din Polonia a păstrat în locuinţa lui cadavrul mumificat al mamei sale timp de 13 ani, descoperirea fiind făcută de o rudă care a devenit din ce în ce mai alarmată de comportamentul lui şi a chemat ambulanţa.

Paramedicii care s-au deplasat la domiciliul bărbatului au descoperit corpul mumificat al femeii pe o canapea.

Nu se știe de ce polonezul a luat această decizie bizară, dar cert e că imediat după descoperirea macabră a fost internat şi a fost ceretat pentru profanare de cadavru.

Mai multe