#Război Ucraina-Rusia

Valuri de ucraineni vin în România, pe jos! Fug din calea războiului! VIDEO

24 februarie 2022 15:10   Internațional
Ultima actualizare:

Zi cumplită pentru civilii ucraineni, care s-au trezit joi, 24 februarie, încă de la orele dimineții, în zgomote de alarme de război și explozii ale bombelor rusești. Situația e critică în Ucraina, astfel că valuri întregi de oameni au fugit din calea războiului, căutând adăpost și în România.

Presa ucraineană a oferit publicităţii mai multe imagini de la punctul de trecere Porubne, aflat la graniţa dintre Ucraina şi nordul României (Siret). Sute de oameni pot fi văzuți cum așteaptă, cu bagajele după ei, să treacă frontiera, ferindu-se din calea războiului delanșat peste noapte.

Sute de refugiați din Ucraina așteaptă ore în șir să treacă granița

Familii întregi au venit cu mașinile și așteaptă să ajungă în România. Din disperare, mulți dintre ei au decis să treacă și pe jos granița. Aceștia au ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene, mulți dintre ei cumpărând deja bilete în străinătate, mai informează presa locală.

Aceștia au stat la cozi interminabile pentru a putea trece frontiera din zona Siret, iar mulți așteaptă să treacă și pe la frontiera din Sighetul Marmației.

Joi dimineaţa, autorităţile din Cernăuţi şi din regiune au spus că totul funcţionează normal și au făcut apel la calm, îndemându-i pe cetățeni să nu intre în panică și să nu cumpere alimente în avans.

În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni, oficialii din țară declarând că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

Au putut pleca doar femeile și copiii. Bărbații, doar cei care au rezidența pe teritoriul altui stat

Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor și copiilor. În cazul bărbaţilor, este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat. Mulţi dintre refugiaţi au reuşit să ia cu ei cel mult o valiză, împachetată pe fugă doar cu strictul necesar.

Durata de aşteptare pentru a intra în România este foarte mare, însă cei care au fugit din calea războiului stau la coadă chiar și ore în șir și nu renunță sub nicio formă. Coada de maşini la graniţă se întinde și pe 3 - 4 kilometri, în timp ce alții au renunțat și au pornit pe jos către România.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Mai multe