Două aeronave americane au aterizat în România, joi. Ce exerciții urmează

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat joi, 24 februarie, că două aeronave ale Forțelor Aeriene ale SUA au aterizat în România, la baza de la Borcea.

Două aeronave americane au aterizat în România Foto: Adevărul
Două aeronave americane au aterizat în România Foto: Adevărul

Două aeronave ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa au aterizat în jurul orei 15.00 în România, la baza Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. MApN a explicat că aparatele de zbor urmează să execute „misiuni și antrenamente” împreună cu aeronavele Forțelor Aeriene Române.

Două aeronave americane au aterizat joi în România

Două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române”, se arată într-un comunicat.

Misiunile comune vor contribui la o colaborare eficientă între aliații NATO și vor „transmite un mesaj puternic de solidaritate”, mai explică Ministeul Apărării Naționale.

Urmează mai multe misiuni comune

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

În același timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați”, se mai arată în comunicatul anterior menționat.

Contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Toate acestea vin în contextul în care Federația Rusă a atacat joi, 24 februarie, Ucraina, după o perioadă lungă de discuții fără rezultat cu SUA și NATO. Vladimir Putin insista că nu va recurge la acest gest, însă a avertizat NATO să nu mai avanseze către granițele sale. 

NATO și-a arătat, de-a lungul timpului, suportul față de suveranitatea Ucrainei, iar statul dorea aderarea în Organizație.

Joi de dimineață, Putin a decis trimiterea forțelor armate ale Federației Ruse în Ucraina, bombardând statul. Președintele Rusiei le-a cerut ucrainienilor să lase armele și să „plece acasă”, iar dacă vor face acest lucru nu vor păți nimic.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a Ucrainei... Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie. (..) Vor fi consecințe grave. Sper că am fost auzit”, este doar o parte din mesajul lui Putin, care anunța războiul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net