#Război Ucraina-Rusia

ONU votează cu majoritate covârșitoare pentru anchetarea Rusiei: «Lumea întreagă este împotriva ta»

4 martie 2022 12:41   Internațional
Ultima actualizare:

Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite a votat pentru înființarea unei comisii de anchetă independentă ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Consiliul pentru Drepturile Omului a decis să înființeze de urgență o comisie internațională de anchetă independentă, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat vineri Consiliul într-o postare pe Twitter.

Membrii ONU din toate regiunile lumii s-au unit la consiliu pentru a condamna agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei în cei mai fermi termeni posibil”, a declarat Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Yevheniia Filipenko, în urma votului.

  De ultimă oră: Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Un incendiu de proporții a izbucnit la Zaporojie

Mesajul către Putin a fost clar. Ești izolat la nivel global și întreaga lume este împotriva ta”.

Două țări, Rusia și Eritreea, au votat împotriva deciziei, iar 13 state membre s-au abținut, inclusiv China, Cuba, Armenia, Kazahstan, India, Uzbekistan și Venezuela.

Au fost 32 de țări care au votat în favoarea deciziei.

"Lumea întreagă este împotriva dumneavoastră", i-a transmis ambasadoarea Ucrainei pe lângă forurile ONU de la Geneva vineri preşedintelui rus Vladimir Putin. 

Citește și: Trupele ruse trag asupra civililor. Ultimele momente ale unei familii au ajuns pe internet

Înaltul Comisar al ONU a avertizat împotriva pericolului rus încă de la începutul conflictului

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, a declarat în urmă cu o săptămână, că atacul militar al Federației Ruse asupra Ucrainei a deschis un capitol nou și periculos în istoria lumii.

Atacul care a început pe 24 februarie a generat un impact masiv asupra drepturilor omului a milioane de oameni din Ucraina. Nivelurile ridicate de amenințare pentru armele nucleare au subliniat gravitatea riscurilor pentru întreaga umanitate.

Peste două milioane de oameni au fost forțați să-și părăsească casele. Zeci de milioane de oameni au rămas în Ucraina, în pericol potențial de moarte. Ar trebui să existe o soluționare imediată a conflictului prin mijloace pașnice.

Nu uita și: Crimele de război din Ucraina, anchetate de Curtea Penală Internațională de la Haga

Victor Madrigal-Borloz, președintele Comitetului Coordonator al Procedurilor Speciale, a declarat că invazia militară efectuată de Federația Rusă a cauzat oamenilor din Ucraina suferințe imense și prejudicii ireparabile.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Mai multe