Ambasadorul UE la Moscova trage un semnal de alarmă: «Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ambasadorul UE la Moscova, Markus Ederer, a atras atenția cu privire la un posibil atac nuclear din partea Rusiei. Declarațiile oficialului vin după ce ministrul rus de externe a avertizat că al treilea război mondial va fi unul nuclear. 

image

Ambasadorul UE la Moscova, Markus Ederer, a declarat joi, că nu nu este exclus ca Rusia să folosească tactici militare nucleare. Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Rusia a avertizat că situația din Ucraina este posibil să escaladeze și că nu s-a ajuns în ultima fază a conflictului armat

  „În anumite cercuri există o dezbatere despre folosirea armelor nucleare tactice. Nu este vorba despre un "Armaghedon" nuclear, ci de a arăta că, dacă inamicul continuă să progreseze, armele nucleare sunt o opţiune”, a spus Ederer, potrivit Adevarul.ro

 „Un dispozitiv nuclear poate fi utilizat pentru a opri un atac convenţional împotriva Rusiei. Este o doctrină a escaladării pentru dezamorsarea conflictului”, a explicat el.

Oficialul a mai declarat că este posibil ca Rusia să folosească dizpozitive nucleare pentru a contracara atacurile din partea trupelor ucrainiene. Markus Ederer a atras atenția liderilor europeni că nu trebuie subestimate intențiile lui Vladimir Putin de a merge până la apăt cu războiu din Ucraina și de as e folosi de orice mijloace militare pentru a-și atinge scopul. 

    „Preşedintele rus nu este dispus să se vadă învins pe câmpul de luptă, aşa că întrebarea este cum să ieşim din această dinamică de escaladare”, a afirmat ambasadorul european, potrivit căruia „nu ar trebui să subestimăm gradul de escaladare la care preşedintele rus este dispus să meargă”, a spus acesta.  

Reprezentantul european la Moscova, Markus Ederer, dă un prognostic îngrijorător în privința războiului din Ucraina și consideră că deși rușii s-au împotmolit, trupele lui Vladimir Putin își vor atinge obiectivul datorită superiorității numerice. 

„Kremlinul merge pe calea escaladării. Ruşii îşi vor atinge unele obiective

Ministrul rus de externe avertizează liderii occidentali cu represalii

Afirmațiile îngrijorătoare ale șefului delegaţiei Uniunii Europene la Moscova vin după ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ofensiva nu se va opri și a acuzat statele occidentale au un vedere un al treilea război mondial, în care vor folosi arme nucleare. 

Ministrul rus, Serghei Lavrov, a transmis un mesaj tranșant liderilor occidentali în ceea privește declanșarea unui posibil atac asupra Rusiei. Oficialul a subliniat că Rusia va riposta în consecință și că un astfel de demes ar putea genera un al treilea război mondial.

Cu toate acestea, Lavrov a precizat că un astfel de context nu va determina ca ofensiva rusă să-și piardă ,,echilibrul."

A noua zi de război a început cu un atac asupra cele mai mari centrale nucleare din Ucraina, situație care a creat o atmosferă extrem de tensionată la nivel european, iar președintele SUA a transmis un mesaj vehement către Rusia. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net