Mâncarea tradițională care va putea fi cumpărată în avioane! Ce companie oferă preparatul iubit de români și cât trebuie să plătești pentru el

22 octombrie 2024 15:22   Actualitate
Ultima actualizare:

Meniu nou pentru cei care optează să zboare cu Wizz Air. Compania le pune la dispoziție "mămăligă cu brânză" pentru suma de 2,5 euro. În catalogul companiei, aceasta se găsește sub denumirea de "cheese polenta”. Totodată, pasagerii mai pot alege paste carbonara, noodle soup sau sandvișuri, scrie adevărul.ro

„Cheese polenta”, în oferta companiei 

Preparatul, disponibil sub denumirea de „cheese polenta” în catalogul companiei, poate fi achiziționat de către pasageri pentru 2,5 euro. Aceasta este o variantă simplificată a mămăligii tradiționale, un produs familiar pentru români, dar și pentru pasagerii din alte regiuni unde polenta este apreciată.

Pentru ce meniu pot opta pasagerii 

La prețul de numai 2,5 euro, mămăliga cu brânză se alătură supei de pui sau vită și pastelor Carbonara, care au un preț de aproximativ 5 euro. De asemenea, compania oferă posibilitatea ca, pentru numai 3 euro, să se poată achiziționa împreună cu un baton de cereale. Fiind la început, nu este clar dacă oferta va deveni un succes. Wizz Air a introdus acest preparat pentru a răspunde gusturilor pasagerilor din România și alte zone europene, oferind astfel o experiență culinară autentică la bordul aeronavelor.

S-au schimbat regulile pe aeroport din septembrie 2024 

De la 1 septembrie 2024, s-a schimbat regulamentul pe aeroporturile din statele membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeană a adoptat o reglementare pe 29 iulie 2024, care impune ca toate lichidele transportate în bagajul de mână să fie ambalate în recipiente de maximum 100 de mililitri. Această măsură se aplică exclusiv aeroporturilor care utilizează noile scanere EDSCB C3.

Chiar dacă cei care călătoresc nu pot trece de sistemul de control cu o sticlă plină de apă sau altă băutură, ei pot putea lua cu ei o sticlă de apă goală pe care o vor putea umple după ce au trecut de controlul de securitate.

 Restricția este pe termen nedeterminat. Comisia Europeană a confirmat că această măsură nu a fost introdusă din cauza unui risc crescut pentru aviație, ci este necesară ca măsură preventivă până la îmbunătățirea software-ului scannerelor și până la atingerea unui acord privind standardele internaționale de măsurare și regulile de siguranță aeriană.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Mai multe