Adi Hădean își strigă durerea pe Facebook, în timp ce autoritățile rămân nepăsătoare: „Stăm treji să vedem dacă mai respiră”

26 august 2023 16:07   Național

Adi Hădean traversează cea mai cumplită perioadă prin care poate trece un părinte. De mai bine de trei luni de zile, fiul cunoscutului bucătar trăiește un coșmar. Alergic la ambrozie, copilul în vârstă de cinci ani a ajuns să fie vegheat pe timpul nopții de către mama și tatăl lui, pentru a se asigura că... respiră. 

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Adi Hădean trage un semnal de alarmă asupra autorităților care ignoră această problemă cu care se confruntă atât adulții, cât și copiii României. 

Adi Hădean: „Nu mai poate respira”

Adi Hădean își strigă disperare pe Facebook, în timp ce autoritățile competente nu au niciun gând să aplice legea. Chinul pe care îl suportă atât copilului lui, cât și multe alte persoane care se confruntă cu această problemă pare să nu trezească niciun interes în rândul celor care trebuie să aplice legea aflată în vigoare și să stopeze răspândirea acestei plante care face din ce în ce mai multe victime. 

„De vreo cinci ani avem o lege slabă și șchioapă, dar care ar putea fi măcar pe jumătate folositoare dacă ar fi aplicată. Dar nu e. Știți cum știu că nu e? Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei. Și noi împreună cu el.

100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc, 100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum).

100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee.

100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.

100 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii.

100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată.

100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui.”, a scris Adi Hădean, pe Facebook. 

Mai multe