Alertă în Pahova! Un praf misterios pune probleme de sănătate oamenilor

10 iulie 2023 10:47   Național

Locuitorii din comuna Brazii de Sus privesc cu team în jurul lor! De nu mai puțin de 3 zile, un misterios praf alb acoperă întreaga zonă! După cum ne putem imagina, oamenii se tem că acest praf le poate provoca diverse probleme de sănătate, însă autoritățile spun că nu există niciun fel de pericol! Află mai multe detalii alături de Click!

Niciunul dintre noi nu ar fi tocmai încântat dacă s-ar trezi dimineața și ar vedea că întreg cartierul în care stăm este acoperit de o pulbere albă, fină, despre care nu știm mai nimic. Ei bine, într-o situație similară s-au găsit locuitorii din comuna Brazii de Sus, din județul Prahova. Aceștia trag semnale de alarmă împotriva acestui fenomen de nu mai puțin de 3 zile! Însă, potrivit autorităților, praful nu ar fi deloc atât de misterios pe cum pare la prima vedere, iar pericolul pentru sănătate ar fi inexistent.

Conform celor de la Digi 24, praful alb este prezent peste tot în comună, de la drumuri, la plante, mașini, cât și în curțile oamenilor. Deși nu are vreun miros anume, pulberea este atât de fină încât produce probleme la respirație, iar mulți localnici se plâng din această cauză. Unul dintre locuitorii din Brazii de Spus a declarat, conform sursei citate, că nu doar că simțea că se îneacă atunci când respiră, dar avea impresia și că pulberea îl ustură.

Praful alb ar fi inofensiv

Conform primarului comunei, Radu Leonaș, pulberea ce a băgat spaima în oameni nu a fi deloc chiar atât de misterioasă precum pare. Acesta spune că datorită unei avarii la Petrobrazi, s-a pierdut un catalizator, iar acest praf a fost împrăștiat în aer. Se pare că nu doar că el este inofensiv, dar același lucru s-a mai întâmplat și cu 4-5 ani în urmă, la o revizie precedentă.

De asemenea, ceva mai recent, în anul 2022, o cădere de curent a provocat probleme la Petrobrazi, iar această pulbere albă a ajuns în aerul din zonă și atunci.

Mai multe