Alimentul banal care poate fi un risc pentru sănătate. Care este părerea experților

Un produs popular ar putea fi un pericol major pentru sănătate, potrivit părerii experților globali. Acesta este extrem de des întâlnit în cele mai diverse alimente, cum ar fi dulciuri, pufuleți, sau chiar și diversele produse de tip fast-food. Este vorba despre uleiul de palmier, despre care mai mulți specialiști ne avertizează că poate dăuna sănătății noastre!

OMS avertizează că uleiul de palmier poate fi periculos
OMS avertizează că uleiul de palmier poate fi periculos

Un produs extrem de popular de-a lungul întregii industrii ridică semne de întrebare, iar specialiștii ne avertizează că ne poate aduce probleme de sănătate. Este vorba despre uleiul de palmier, despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ne avertizează că poate favoriza o mulțime de boli extrem de grave. Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, acest tip de ulei este extrem de răspândit, fiind folosit la produsele de tip fast-food, dulciuri, sau chiar și la pufuleți!

Uleiul de palmier este extrem de popular și datorită faptului că este extrem de practic de produs, din punct de vedere economic. Potrivit sursei, pentru a extrage 10 tone din acest tip de ulei, ai nevoie de o suprafață de aproximativ 1,2 hectare. Dacă comparăm această cifră cu cele 6 hectare necesare pentru uleiul de floarea-soarelui (ori rapiță), sau cu cele 8 hectare folosite pentru a scoate 10 tone de ulei de măsline, putem vedea imediat de ce uleiul de palmier a devenit atât de popular în industria alimentară.

Părerea medicului Tudor Ciuhodaru despre acest avertisment

Deși Organizația Mondială a Sănătății spune că uleiul de palmier favorizează dezvoltarea bolilor cardiace, cât și a cancerului, medicul Tudor Ciuhodaru nu se declară convins de acest nou avertisment. „Nu știu cum vin rachetele astea de la OMS, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă”, a declarat acesta, conform sursei citate. El spune că uleiul de palmier este extrem de comun în Asia, Africa și America de Sud, iar aceste continente nu au observat un număr mai mare al bolilor despre care se spune că le poate provoca acest tip de ulei.

El se declară îngrijorat de faptul că un produs atât de banal, despre care se spunea până acum că are proprietăți benefice de sănătate, a devenit un inamic global.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net