Alimentul banal care poate fi un risc pentru sănătate. Care este părerea experților
Un produs popular ar putea fi un pericol major pentru sănătate, potrivit părerii experților globali. Acesta este extrem de des întâlnit în cele mai diverse alimente, cum ar fi dulciuri, pufuleți, sau chiar și diversele produse de tip fast-food. Este vorba despre uleiul de palmier, despre care mai mulți specialiști ne avertizează că poate dăuna sănătății noastre!
Un produs extrem de popular de-a lungul întregii industrii ridică semne de întrebare, iar specialiștii ne avertizează că ne poate aduce probleme de sănătate. Este vorba despre uleiul de palmier, despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ne avertizează că poate favoriza o mulțime de boli extrem de grave. Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, acest tip de ulei este extrem de răspândit, fiind folosit la produsele de tip fast-food, dulciuri, sau chiar și la pufuleți!
Uleiul de palmier este extrem de popular și datorită faptului că este extrem de practic de produs, din punct de vedere economic. Potrivit sursei, pentru a extrage 10 tone din acest tip de ulei, ai nevoie de o suprafață de aproximativ 1,2 hectare. Dacă comparăm această cifră cu cele 6 hectare necesare pentru uleiul de floarea-soarelui (ori rapiță), sau cu cele 8 hectare folosite pentru a scoate 10 tone de ulei de măsline, putem vedea imediat de ce uleiul de palmier a devenit atât de popular în industria alimentară.
Părerea medicului Tudor Ciuhodaru despre acest avertisment
Deși Organizația Mondială a Sănătății spune că uleiul de palmier favorizează dezvoltarea bolilor cardiace, cât și a cancerului, medicul Tudor Ciuhodaru nu se declară convins de acest nou avertisment. „Nu știu cum vin rachetele astea de la OMS, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă”, a declarat acesta, conform sursei citate. El spune că uleiul de palmier este extrem de comun în Asia, Africa și America de Sud, iar aceste continente nu au observat un număr mai mare al bolilor despre care se spune că le poate provoca acest tip de ulei.
El se declară îngrijorat de faptul că un produs atât de banal, despre care se spunea până acum că are proprietăți benefice de sănătate, a devenit un inamic global.