ANAF a scos la licitație unul dintre cele mai valoroase bunuri deținute de Elene Udrea. Este evaluat la 9 milioane de lei

17 septembrie 2023 8:31   Național
Ultima actualizare:

Fostul ministru, Elena Udrea, este încă o dată bună de plată. ANAF a scos la vânzare cea mai valoroasă proprietate de fostul ministru, printr-o procedură de executare silită.

Este vorba de un teren de 5.000 de metri pătrați, aflat în zona Lacului Străulești, și costă o mică avere. În luna octombrie a anului trecut ANAF a mai scos la licitație alte loturi ale Elenei Udrea.

Dacă acele loturi valorau undeva la 800 de mii de euro, terenul de 5.000 de metri pătrați este evaluat la 2 milioane de euro, ceea ce înseamnă, aproximativ, 9 milioane de lei.

Potrivit calculelor efectuate de către Profit.ro, această sumă va fi de ajuns pentru ca Elena Udrea să achite în totalitate prejudiciul.

Această practică de a scoate la vânzare bunuri este una uzuală pentru cei de la ANAF, pentru a-și recupera prejudicii. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Elena Udrea vrea să își vadă copilul

Elena Udrea a transmis, la începutulul lunii septembrie, un mesaj din penitenciar în care afirmă că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei sale, care luna aceasta împlineşte 5 anişori, dar i se refuză acest drept, ​deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual. Până la urmă, permisia nu i s-a acordat. 

„Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei mele, care luna aceasta împlineşte 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​ ​

Deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menţinerea legăturii cu familia s-a dovedit esenţială în reabilitarea celor care execută o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistentă”, a scris Elena Udrea. pe Facebook.

Mai multe