Vrei să te plimbi precum Elena Udrea sau ca Ioan Niculae, în zilele lor bune? ANAF le vinde mașinile

ANAF continuă să vândă și luna aceasta mașinile unor persoane publice. Între ele sunt și două vehicule ale omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat după ce firma InterAgro ar fi încheiat contracte fictive cu o altă companie, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat.

Elena Udrea rămâne fără două mașini

Sunt căutați cumpărători și pentru mașinile conduse, cândva, de Elena Udrea, condamnată în dosarul „Gala Bute”. ANAF a publicat zeci de astfel de anunțuri, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele.

Cei care sunt interesați de mașinile confiscate și scoase la vânzare de Fisc au de făcut câți pași pentru a intra în posesia acestora. Mai întâi, trebuie consultat site-ul ANAF care grupează ofertele pe județe. Acestea conțin data licitației, prețul de evaluare, dar și imagini cu mașina scoasă la vânzare.

Citește și: Iubitul Elenei Udrea, dezvăluiri rare despre drama prin care trece alături de fiica sa: «Ușor nu este»

Pentru a vă putea prezenta la termenul de vânzare trebuie ca în prealabil, cu cel puțin o zi înainte, să depuneți o serie de documente. În primul rând, vorbim de oferta efectivă de cumpărare. Luăm exemplul licitației prin care autoritățile fiscale din Cluj valorifică un Ford Galaxy înmatriculat, fabricație 2003. În documentul autorităților se arată că prețul de evaluare și pornire este 10.757 de lei.

Astfel, cel care își dorește această mașină va completa suma pe care este dispus să o cheltuiască pentru achiziție, dar care să fie egală sau mai mare decât prețul dorit de Fisc. De exemplu, 11.000 de lei. Dacă altcineva nu va licita mai mult, cel care a licitat 11.000 de lei va fi fericitul câștigător, arată Adevărul.

Bunurile care nu s-au vândut vor fi scoase de Fisc la o nouă licitație, iar preţul de pornire va scădea cu 25%. În caz că nici această licitație nu are succes, la a treia licitație prețul va fi redus la 50% din cel inițial.

La Ploiești vor avea loc astăzi două licitații, fiind vorba despre două mașini Jeep Wrangler, cu an de fabricație 2007. Acestea i-au aparținut cunoscutului afacerist Ioan Niculae. Diferența dintre cele două mașini este dată de culoare (una este verde, alta roșie) și de kilometrii parcurși: 45.777 și 30.013. Cea verde are prețul de 73.306 lei, iar cea roșie, de 70.154 de lei. Aceasta este a doua licitație pentru mașinile lui Niculae, de unde rezultă că la prima nu s-au putut vinde, ceea ce înseamnă că acum prețul este mai mic.

Vezi și: Decizie de ultimă oră a magistraților! Elena Udrea și-a jucat «As-ul din mânecă»

Pe 8 noiembrie, ANAF va scoate la vânzare la București două mașini ce i-au aparținut Elenei Udrea. Este vorba despre un Mercedes Benz S500 (an de fabricație 2005, 201.418 kilometri parcurși, benzină, cutie de viteze automată, culoare negru) la un preț de 37.971 de lei și un FIAT 500 (an fabricație 2012, 70.547de kilometri parcurși, benzină, cutie de viteze automată, culoare alb) la 35.368 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
theo rose
primar longeviv jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
biserica din pustietate de departe jpg
animal 1867472 1920 jpg
dumitru hermeneanu romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg