Animalul spectaculos surprins într-o pădure din România! Are o calitate pe care puține vietăți o posedă. VIDEO

25 iulie 2024 18:14   Național
Ultima actualizare:

Un animal extrem de rar a fost surprins în țara noastră, stârnind admirația publicului, cât și a specialiștilor! Este vorba despre capre negre, care au fost filmate de către camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Imaginile cu aceste animale impresionante au fost publicate de către Romsilva.

Aceste animale impresionante au habitatul natural în zone stâncoase montane de pe continentul european. Ele trăiesc în grupuri ce pot ajunge chiar și la 30 de exemplare, iar acum, mai multe capre negre au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei. Ele se află într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, unde au la dispoziție hrană și adăpost.

„Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, fiind perfect adaptate acestor zone. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, a scris Romsilva, pe Facebook.

Caprele negre au fost văzute în Parcul Natural Apuseni

Acest parc este doar unul din cele 22 de astfel de parcuri naționale și naturale, ce sunt administrate de cptre Regia Națională a Pădurilor, Romsilva. Caprele negre surprinse pe camerele de luat vederi se află în Parcul Natural Apuseni.

„Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN”, mai scrie Romsilva.

Mai multe