Un mister vechi de 55 de ani a fost rezolvat! A fost descoperită epava navei MV Noongah

De mai bine de jumătate de secol, soarta acestei nave a fost unul dintre cele mai mari mistere din lume, stârnind fascinația mai multor generații. Însă, după 55 de ani de la momentul în care s-a scufundat, luând în adâncuri 21 de membri ai echipajului, epava navei MV Noongah a fost descoperită!

Epava navei a fost găsită după 55 de ani / foto: Profimedia
Epava navei a fost găsită după 55 de ani / foto: Profimedia

Au trecut 55 de ani de la momentul în care nava MV Noongah a dispărut de pe fața Pământului, iar odată cu ea, nimeni nu a mai auzit nimic nici de cei 21 de membri ai echipajului ce s-au pierdut odată cu aceasta. Acum, după mai bine de jumătate de secol, epava acestei nave a fost descoperită de către australieni!

MV Noongah era un cargo de 71 de metri, ce transporta oțel în largul coastei New South Wales, atunci când s-a găsit în mijlocul unei furtuni, în anul 1969.

După ce a dispărut fără urmă, autoritățile au căutat cu disperare nava, sperând că vor reuși să salveze oamenii de la bordul vasului. Însă, după ce a lansat un mesaj de ajutor, MV Noongah s-a scufundat în numai câteva minute și doar câțiva membri ai echipajului au mai fost recuperați.

Misterul rezolvat după 55 de ani

De-a lungul ormătoarelor 12 ore de la dispariția navei, navele marinei au dat peste doi bărbați ce se aflau în plute de salvare, iar apoi peste alți trei, agățați de o scândură. Iar acum, la 55 de ani de la această tragedie, locația navei a fost confirmată de către agenția științifică australiană! Specialiștii au folosit înregistrări video, cât și cartografierea de înaltă rezoluție a fundului mării, pentru a da de urma epavei.

Localnicii ar fi raportat de mai mulți ani existența unei epave în această zonă, însă cum încă nu exista tehnologia necesară și nici cunoștiințele actual de scufundare, nu s-a putut confirma dacă este vorba chiar despre MV Noongah. Acum, epava a fost găsită de către autorități, la o adâncime de 170 de metri și s-a putut confirmă că este vorba despre Noongah.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net