Anul în care toți românii își vor schimba buletinele. Ce act important va înlocui: „Ștergerea identității naționale"

14 octombrie 2024 14:48   Național

În numai câțiva ani, românii vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, iar Ministerul de Interne a explicat că noile acte de identitate vor mai avea încă o utilitate extrem de importantă! Mai mult decât atât, noile buletine pe care le vor primi românii vor avea dimensiuni puțin mai mici decât cele actuale!

Dacă ne numărăm printre românii care au ajuns deja la vârsta de 25 de ani, atunci înseamnă că avem în buzunare un buletin care urmează să expire în vara anului 2031. Însă, atunci când vom merge să ne schimbăm buletinele, vom vedea că cele noi nu doar că arată puțin diferit, dar au și o utilitate secundară importantă!

Mai precis, noile buletine urmează să aibă aceleași dimensiuni cu un card bancar, iar vestea cea mai bună este faptul că ele vor înlocui și actualele carduri de sănătate! Ministerul de Interne a explicat că valabilitatea maximă a buletinelor actuale este de 03 august 2031, dată la care toți românii vor primi noile buletine.

Buletinul va înlocui cardul de sănătate

„De la data începerii proiectului cărții de identitate electronice (02.08.2021) și până la finalizarea implementării acestuia la nivelul întregii țări, toate cărțile de identitate simple (buletinul) se vor emite cu termen maxim de valabilitate 03.08.2031”, se arată într-un comunicat emis de către Ministerul de Interne.

Data de 03 august 2031 este cea consemnată pentru tranziția la noile buletine electronice de-a lungul Uniunii Europene. Astfel, românii vor mai avea acte de identitate valabile în formatul actual doar până la acest moment.

Autoritățile doresc documente mai sigure

Ministerul de Interne a mai precizat faptul că această modificare are ca scop crearea unor documente mai sigure, de-a lungul Uniunii Europene. Noile cărți de identitate vor avea ca scop principal autentificarea persoanei în sistemele informatice ale administrației publice, iar aici intră în discuție și CNAS.

Astfel, românii care încă nu au astfel de buletine pe data de 03 august 2031, vor fi nevoiți să își schimbe actele de identitate în vara acelui an.

Mai multe