Atac cu toporul la Liceul Jean Monnet din Capitală. Ce spune conducerea instituției

22 februarie 2022 13:26   Național
Ultima actualizare:

Un incident grav a avut loc luni după-amiază la un liceu de elită din București. Mai mulți tineri au descins în unitatea școlară cu arme albe, printre care și un topor. Este vorba despre liceul Jean Monnet, din cartierul Primăverii. Click! are primele declarații din partea reprezentantului instituției de învățământ. 

Potrivit Gandul.ro, atacul de la Jean Monnet a avut loc luni, 21 februarie, în jurul orei 18.00. Paznicii au sunat la poliţie când în faţa liceului au observat un grup de 10-15 persoane, care aveau la ele mai multe arme albe, printre care și un topor. 

"În data de 21 februarie 2022, un agent de pază ce acționează în zona unei unități de învățământ, a sesizat telefonic un polițist din cadrul Secției 1 Poliție cu privire la faptul că în fața clădirii se află mai mulți tineri, care ar fi afirmat că așteaptă o tânără, elevă.

La adresă s-a deplasat echipaj al subunității de poliție, însă tinerii nu se mai aflau în zonă. Ca măsură preventivă, polițiștii au efectuat mai multe verificări. Unitatea școlară este inclusă în itinerarul de patrulare al sectiei de poliție. Agentul de pază nu a menționat ca vreunul dintre tineri ar avea asupra sa obiecte periculoase. De asemenea, nimeni din conducerea, unității de învățământ nu a sesizat vreun eveniment sau vreo distrugere”, se arată în comunicatul Poliției.

Ce spune conducerea liceului Jean Monet

Click! a contactat-o pe Raluca Diana Răducanu, director adjunct al Liceului Jean Monnet, din Capitală, care ne-a explicat cum a stat întreaga situație. 

Nu a fost vorba despre niciun scandal, despre nicio armă, acestea sunt simple speculații. Nici măcar incident nu-l pot numi. Au venit câțiva copii, elevi de clasa a IX-a ai altui liceu, și au vrut să intre la noi în liceu pentru a sta de vorbă cu elevii noștri de clasa a IX-a. Conform legii, paznicul nu i-a lăsat. În câteva minute am ajuns și eu la poartă, tocmai pentru a se evita orice scandal, moment în care nu se mai afla acolo niciun copil din altă unitate de învățământ. Chiar m-am asigurat că elevii mei au ajuns cu bine acasă luni seară", a declarat, pentru Click!, director adjunct Raluca Diana Răducanu, Liceul Jean Monnet.

Aceasta dă asigurări că elevii au fost și sunt în siguranță, deși recunoaște că numărul agenților de pază este insuficient. "Astăzi (n.r. marți), orele s-au desfășurat normal, au venit toți la cursuri. Nu s-a întâmplat nimic. În ceea ce privește numele părintelui care ar fi scris o scrisoare, acesta nu există în liceul nostru. Nu am avut nicio discuție cu niciun părinte pe tema siguranței elevilor. Într-adevăr, avem un singur agent de pază și nu este suficient. Mai ales că acesta se tot schimbă și nu ajunge să cunoască toți elevii liceului”, a mai declarat, pentru Click!, director adjunct Raluca Diana Răducanu, Liceul Jean Monnet.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe