Mercur în subsolul unui bloc din Câmulung Muscel. Autoritățile au securizat zona

Ultima actualizare:

Un real pericol a fost evitat la limită într-un bloc din Câmpulung Muscel, județul Argeș. Un locatar a găsit două sticle cu mercur în subsolul blocului și a anunțat imediat autoiritățile.   

Autoritățile au cercetat zona FOTO: Facebook / Elena Lasconi
Autoritățile au cercetat zona FOTO: Facebook / Elena Lasconi

Luni seară, 21 februarie. Un locatar al unui bloc din Câmulung Muscel a coborât la subsolul blocului pentru a face curățenie. La un moment dat, acesta a călcat într-o substanță care se scurgea dintr-un bidon.

Inițil, bărbatul a crezut că este vopsea, însă s-a răzgândit imediat ce a văzut că se întinde altfel decât ar facea-o vopseaua. Imediat, a pus mâna pe telefon șți a sunat la 112, gândindu-se că este substanța periculoasă numită mercur.

Zona a fost securizată

La fața locului a ajuns și primarul orașului, fosta jurnalistă Elena Lasconi. Aceasta a scris în detaliu pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat  luni seară.

Două recipiente cu mercur (de aproximativ 1 litru fiecare), cea mai puternică otravă, au fost găsite în fosta uscătorie a blocului D28. Un vecin a văzut câteva pete pe jos. Și-a dat seama că e mercur. Într-un sac mai sunt recipientele pline. Câmpulungeanul a sunat la 112. 

A ajuns Garda de Mediu și echipajul special al ISU Argeș (Nuclear, Bacteriologic, Chimic,  Radiologic). Așteptăm echipa de la Arme, Explozibili și substanțe periculoase de la IPJ Argeș. Zona a fost securizată de către Politia națională, Jandarmerie și Poliția Locală.

Urmează să ridice mercurcurul și apoi ancheta care va stabili vinovatul. E clar că va fi un dosar penal”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

„Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă intra un copil”

În fața jurnaliștilor, primarul Elena Lasconi și-a exprimat îngrijorarea și s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă, în loculul unui adult, ar fi găsit mercurul un copil. 

Mercurul găsit în subsolul unui bloc FOTO: Facebook / Elena Lasconi
Mercurul găsit în subsolul unui bloc FOTO: Facebook / Elena Lasconi

Un locatar care făcea curăţenia a călcat în mercurul ce se scurgea pe jos dintr-un bidon. Iniţial a crezut că este vopsea. Când a văzut cum se întinde ca mercurul, a sunat la 112. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă intra un copil... Ne iubeşte Dumnezeu”, a declarat pentru „Adevărul”  primăriţa Elena Lasconi. 

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masa de pranz la serviciu la restaurant cu colegii mancare sanatoasa 0 jpeg
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net