Cât te costă să mănânci o merdenea în Aeroportul Otopeni. Cu aceeași sumă poți cumpăra un fel principal
Călătorii care doresc să se oprească pentru o masă în Aeroportul Otopeni ar putea fi puternic șocați de nivelul exagerat al prețurilor.
De exemplu, o simplă merdenea cu brânză, de doar 160 de grame, costă echivalentul unei mese consistente compusă dintr-o porție generoasă de carne, garnitură și salată.
Având în vedere că oamenii ajung cu trei ore înainte de zbor, și în lumina regulilor stricte ale controlului de securitate, călătorii se află în situația de a fi nevoiți să devină clienți ai restaurantelor sau magazinelor duty-free din aeroport.
Perioada de așteptare este extrem de lungă, iar deoarece nu le este permis să treacă de controlul de securitate cu lichide în recipiente de peste 100 de mililitri, turiștii sunt obligați să își achiziționeze apă, suc sau cafea din interior.
Prețurile din Aeroportul Otopeni au explodat
Prețurile practicate în Aeroportul Otopeni au crescut în mod semnificativ, provocând un val uriaș de nemulțumire printre călători.
Comercianții din Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din București sunt în centrul unei controverse intense și a nemulțumirilor datorită nivelului exorbitant al prețurilor.
O simplă gustare în aeroportul din Capitală poate ajunge să coste românii și turiștii nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă luăm în calcul și o sticlă de apă și un desert.
De exemplu, o merdenea cu brânză de doar 160 de grame costă 20 de lei, cât o masă completă compusă din carne, garnitură și salată, pe care o găsim într-o cantină din București la același preț.
Merdeneaua, de patru ori mai scumpă
Comparativ cu patiseriile din București, unde o astfel de merdenea poate fi achiziționată cu doar 5 lei, pasagerii plătesc de patru ori mai mult pentru același produs.
Chiar și un simplu sendviș cu o baghetă rustică și salam uscat are un preț exagerat. Pentru un astfel de produs, pasagerii trebuie să plătească 55 de lei, o sumă enormă pentru un român obișnuit, luând în considerare că salariile în România nu se ridică la nivelul celor din vestul Europei, în ciuda prețurilor care sunt comparabile cu cele din Occident.