Ce se întâmplă cu magazinele de tip duty-paid din Aeroportul Otopeni. Decizia îi va afecta pe călători

Ultima actualizare:

Magazinele de tip duty-paid, din aeroportul Otopeni, se închid pentru aproape o lună. Şi zona de restaurante şi cafenele va fi afectată. Totul se întâmplă ca urmare a faptului că o companie franceză a câştigat contractul de închiriere a spaţiilor comerciale și vrea să facă reamenajări. 

Ce schimbări se fac în aeroportul Otopeni Foto: Facebook
Ce schimbări se fac în aeroportul Otopeni Foto: Facebook

Serviciile comerciale tip duty-paid, suspendate din Aeroportul Otopeni 

Serviciile de tip duty-paid din Aeroportul Internațional "Henri Coandă” București au fost suspendate temporar, ca urmare a încetării contractului de asociere pentru aceste spații, anunță reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.

Potrivit CNAB, ca urmare a încetării contractului de asociere pentru spațiile duty paid din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, serviciile comerciale tip duty-paid și conexe sunt suspendate pentru aproximativ 30 de zile.

Ce au anunțat reprezentanții Aeroportului 

„Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situații, cum ar fi efectuarea operațiunilor de inventariere, predare-primire, dar și pentru pregătirea spațiilor comerciale pentru funcționarea conform noului contract de închiriere, încheiat, în urma unei proceduri transparente de licitație, cu societatea Lagardère Travel Retail România. Atât CNAB, cât și partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a scurta perioada de indisponibilitate a acestor servicii”, anunță CNAB.

Ce se întâmplă cu restaurantele/ cafenelele

Conform sursei citate, saloanele business nu vor fi afectate. De asemenea, zona food va fi afectată puțin, pentru că unele cafenele/restaurante vor fi transferate altor chiriași și cele mai multe dintre spații vor fi reamenajate, însă acest lucru nu se va face simultan.

Conducerea CNAB spune că reamenajarea acestor spații nu se va realiza simultan, ci va fi nevoie să se implementeze treptat pentru a minimaliza disconfortul pentru pasageri și pentru a se asigura o tranziție cât mai fluentă către noile aranjamente comerciale.

Ce schimbări se anunță încă de anul trecut 

Următorii şase ani vor fi de construcţii atât în terminal, cât şi în afara lui. Platformele, pistele de decolare, zonele de parcare pentru avioane. Vom avea multe investiţii în partea de parcări, atât pentru sosiri, plecări", a declarat, în 2023, directorul CNAB Sorin Păun. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net